Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Mostenit din batrani, este considerat un leac vechi pentru raceala, frisoane sau gripa. intr-adevar, vinul fiert are o serie de efecte imediate: ridica temperatura corpului, ne face sa transpiram, sa respiram mai usor si astfel boala pare mai usor de suportat. În opinia populara, este un remediu simplu, placut si confirmat ca eficient de cateva secole.
Medicii spun insa ca mitul vinului fiert contra virozelor ramane doar de domeniul fantasticului. Daca organismul este atacat de virus, atunci nu te poate trata niciun leac babesc. Sa nu uitam ca in compozitie este si alcool, care automat, va obosi organismul.
Explicatia este simpla: Vinul fiert da o senzatie de caldura pe termen scurt, datorita vasodilatatiei care se manifesta aproape instantaneu. insa dupa asta, se manifesta fenomenul invers, de racire. Mai mult, alcoolul scade rezistenta organismului si, in loc sa ne ajute sa depasim boala, ne expune infectiilor.
Dincolo de teoria medicala insa, ramane experienta generatiilor mai in varsta si adevarul general acceptat (chiar si de medici!) ca vinul fiert contribuie la fortificarea organismului. Ceea ce-l face utilizabil atunci cand suntem raciti, dar nu avem simptome de gripa, cum ar fi ochi rosii, slabiciune si dureri de cap. Vinul fiert este eficient atunci cand e consumat in cantitati mici si cand organismul este sanatos: Nu mai mult de o cana pe zi, seara, la culcare.
Vinul este numit fiert, dar el nu se da in clocot. In realitate, se aduce pana aproape de fierbere, cel mai corect ar fi sa il numim vin incalzit. Multi oameni nu-l stiu a pregati cum se cade, iar vinul nu mai este asa benefic. Prin fierbere se pierde nu doar alcoolul, ci si aroma. Astfel, se distrug toate vitaminele. Cand aproape incepe sa clocoteasca, adaugam zaharul dupa gust. Un alt secret este sa nu folosim foarte multe condimente, caci vinul va avea un gust greu.
Pentru obtinerea unui vin fiert bun, in afara de zahar, nu se folosesc mai mult de trei arome diferite. Combinatiile cele mai placute si mai des utilizate sunt: vin, zahar, plus scortisoara, cuisoare si coaja de portocala; vin, zahar, plus scortisoara si mar; vin, zahar, apoi scortisoara, piper si cuisoare. Orice varianta ati alege pentru a fierbe vinul, nu uitati totusi de recomandarea medicului ca aceasta bautura trebuie folosita moderat, iar atunci cand ne-am imbolnavit de-a binelea, doar doctorul ne poate recomanda ce si cum sa consumam.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.