Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ecografiile sunt extrem de importante in viata noastra, a femeilor, pentru ca sunt forme de investigatie medicala care ne ajuta pe oricare dintre noi sa aflam din timp daca sunt afectiuni de care suferim si ce masuri ar trebui luate pentru a ne mentine sanatoase. Ecografia ginecologica si ecografia mamara sunt doua dintre ecografiile despre care e bine sa stim mai multe.
Principala utilizare a acestui tip de ecografie este la nivelul sanului. Ea este folosita pentru depistarea anomaliilor mamare descoperite prin examinare la consultul senologic, dar si pentru a preciza detalii legate de diferite anomalii descoperite la examenul mamografic. Prin urmare, ecografia mamara si mamografia se completeaza, dar nu se inlocuiesc.
Ecografia este o metoda de monitorizare care e recomandata in special in cazul femeilor care: Au risc crescut pentru cancer de san (istoric familial, istoric personal de cancer mamar, prezinta un rezultat biopsic incert) / Prezinta o patologie benigna care trebuie monitorizata in timp (displazie mamara etc.) / Au sani densi / Au implant mamar / Au contraindicatii pentru examinarea radiologica (sarcina). Ecografia mamara este folosita si pentru ghidarea continua a unor manevre invazive la nivelul sanului (biopsia mamara ecoghidata).
Ecografia ginecologica este o investigatie medicala a organelor pelvine ale femeii, in special a uterului, ovarelor si trompelor uterine, precum si a vezicii urinare si a anexelor. Acest tip de ecografie este nedureroasa si se face pentru a detecta afectiunile acestor organe. Ea este recomandata pentru a afla mai multe tipuri de informatii, mai precis: pentru a determina cauzele durerii pelvine si a problemelor menstruale; pentru screening-ul (adica monitorizarea) cancerului ovarian; pentru a identifica si a evalua chisturile ovariene si fibroamele uterine; pentru a evalua dispozitivele intrauterine (sterilet); pentru a evalua endometrul; pentru a monitoriza ovulatia, in special in cazul pacientelor cu stimulare ovariana -Tehnologia Doppler permite evaluarea vascularizatiei pelvine si are rol important in diferentierea tumorilor benigne de cele maligne. In plus, ecografia este utilizata in ghidarea unor manevre invazive, cum sunt sonohisterosalpingografia (realizata pentru investigarea cavitatii uterine si a trompelor uterine la femeile infertile) sau recoltarea de ovocite (in cadrul procedurilor de fertilizare “in vitro”).
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.