Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ceaiul de busuioc este un remediu natural folosit la tratarea unei mari varietati de boli, precum astmul, diabetul si colesterolul ridicat.
Religia hindusa venereaza planta si pentru semnificatia ei religioasa. Busuiocul, o planta din familia mentei, este originar din India si Asia. Este o planta aromatica cu un puternic miros, folosita in sosul pentru spaghete, tocanite si retetele ce contin rosii. Busuiocul este o sursa de vitamine si alti nutrienti. Studiile arata ca aceasta planta are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatorii, luptand impotriva problemelor intestinale, a durerilor intestinale si a ulcerului. In aromaterapie, busuiocul este folosit la indepartarea oboselii mentale.
Ceaiul de busuioc este bautura obtinuta din prepararea plantei mentionate.
Prepararea ceaiului de busuioc: Aduceti apa si frunzele de busuioc la punctul de fierbere (intr-un ibric mic). Micsorati temperatura si permiteti-i sa se linisteasca timp de 3-4 minute. Adaugati frunzele de ceai sau pliculetele si zaharul, dupa gust. Lasati sa dea in clocot. Opriti sursa de caldura. Strecurati ceaiul, turnati-l in cani si adaugati lapte dupa gust.
Conform studiilor, ceaiul de busuioc este folosit cu success in:
tratarea colicilor intestinale,
a ulcerului gastric
balonarea/umflarea abdomenului
tratarea anorexiei
lupta impotriva infectiilor tractului urinar
tratarea diareei
vindecarea leziunilor si a inflamatiilor din cavitatea bucala
marirea abilitatii organismului de a rezista la stress.
Atat frunzele cat si semintele sunt folosite ca aromatizant nelipsit in industria alimentara producatoare de preparate din carne si pentru felurite bauturi; caci busuiocul maruntit este unul dintre acele condimente care se bucura de o mare apreciere în bucataria franceza, dar nu este utilizat ca mirodenie numai în Franta, ci si în Italia, Grecia, Spania, România si alte tari. Meniuri in care mai este utilizata aceasta mirodenie: supa-crema de legume cu busuioc, fripturi, sosuri de rosii cu busuioc, painisoare graham condimentate cu busuioc si altele. In bucataria romaneasca busuiocul mai este folosit si la prepararea muraturilor.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.