Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Unele inflamatii sunt evidente altele nu, unele produc simptome specifice (senzatie de caldura, inrosirea zonei, umflarea acesteia si durere locala), altele nu.
Faptul ca nu apare niciun simptom nu inseamna ca inflamatia nu exista intr-o anumita zona a organismului, mai ales daca este cazul unei persoane care are o suferinta, o afectiune (ex. obezitatea) sau o boala care deja s-a instalat. Daca o inflamatie este vizibila si este si dureroasa acest lucru arata ca sistemul imunitar functioneaza si lupta sa combata infectia si sa refaca tesutul deteriorat.
Inflamatia este o reactie naturala a sistemului imunitar la infectii, toxine, alergeni, iritatii, factori de stres si boli. Cu alte cuvinte, sistemul imunitar produce o inflamatie pentru a tine sub control un astfel de factor cauzator. Daca acest echilibru este distrus atunci se ajunge la complicatii, la imbolnavirea organismului. Inflamatiile au fost asociate cu foarte multe boli grave, cum sunt cele cardiace, diabetul, boala Alzheimer, obezitatea.
Specialistii canadieni in domeniul medical au facut cercetari in legatura cu depresia si au ajuns la concluzia ca inflamatia excesiva poate avea efecte secundare de: insomnie, scaderea poftei de mancare, starea de proasta dispozitie. Potrivit lor, toate acestea sunt simptome clare ale depresiei. Pentru a trata depresia trebuie depistata si redusa inflamatia. Rezultatele studiilor lor au aratat ca este vorba despre o inflamatie la creier care provoaca depresia. Cu cat inflamatia este mai mare cu atat starile depresive sunt mai intense. Cercetatorii considera ca prin reducerea inflamatiei creierului se pot atenua si simptomele depresiei.
Este important sa se faca o serie de analize medicale pentru determinarea cauzelor care au produs inflamatiile si pentru a urma un tratament corespunzator. De asemenea trebuie sa se schimbe stilul de viata: sa se faca sport, sa se reduca consumul de grasimi si alimente ce predispun la inflamatii, sa se introduca in dieta suplimente naturale care au efect de reducere a inflamatiilor: ceai verde, cacao, turmeric, ghimbir, quercitina, capsaicina, bromelina, enzime si probiotice.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.