Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ceaiul verde ajuta diabeticii. Cercetătorii au dezvoltat un sistem de control genetic condus de celule artificiale și declanșat de ingestia unei molecule conținute în ceaiul verde, acidul protocolat. Au reușit să trateze șoarecii și maimuțele cu diabet zaharat tip 1 și 2.
Nu, ceaiul verde, pe cât de sănătos este, nu vindecă diabetul. În plus, cantitatea de molecule prezente în ceaiul verde nu permite să aibă o acțiune bine orientată. Cu toate acestea, pare dificil să-l considerăm un tratament potențial. Cu toate acestea, unul dintre ingredientele sale active poate avea utilitate în dezvoltarea unui viitor tratament bazat pe celule sintetice.
Experimentul științific
Obiectivul terapiilor celulare este înlocuirea celulelor deficitare (aici, cea a pancreasului) cu un sistem tehnologic care reproduce funcțiile numitelor celule. Oamenii de știință din spatele acestui studiu au construit mai multe tehnologii de control genetic pentru a dezvolta un sistem funcțional. Acționează în așa fel încât un redresor transcripțional al unei bacterii din sol (Streptomyces coelicolor), sensibil la molecula de ceai verde, este folosit pentru a acționa ca un comutator. Când această moleculă este ingerată, declanșează secreția de hormoni adecvați, în acest caz insulină sau glucagon.
Până acum, au lipsit driverele cu telecomandă care sunt sigure și pot fi reglementate în mod strict. Perechea Streptomyces acid coelicolor / protocatechic pare să îndeplinească aceste criterii. Experimentatorii au fost capabili să trateze șoareci și maimuțe cu diabet zaharat tip 1 și tip 2, introducând acest sistem de control în corpul lor. Prin urmare, a fost suficient ca animalele să ingereze molecula menționată, și anume acidul protocolat, pentru a activa procesul secretor.
Ceaiul verde ajuta diabeticii. Terapia celulară: viitorul medicamentului?
Comunitatea științifică consideră că, dacă barierele tehnologice sunt depășite, atunci terapia cu celule va reprezenta viitorul medicinei noastre moderne. Acest studiu poate fi o premisă pentru o revoluție a modului în care vindecăm boli precum diabetul. În loc de tratamente cronice și injecții de insulină, am putea spera să avem un sistem implantat care să ofere o parte din rolul pancreasului nostru prin ingerarea unei molecule active specifice.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.