Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Stai multe ore în fata calculatorului, simti ca îti obosesc ochii si ai dureri de cap? Crezi ca ochelarii cu protectie ar fi o solutie? Afla cat de eficienti sunt acestia si care este adevaratul efect daca îi porti timp îndelungat. Privitul prin lentilele ochelarilor cu protectie la calculator face ca o parte din radiatiile ultraviolete ale luminii naturale -luminii solare-, si a luminii emise de monitor sa fie absorbite de ochelari. Aceasta pierdere a spectrului total al luminii solare trebuie compensata de sistemul nervos. Acest lucru face ca echilibrul natural al organismului cat si al ochilor sa fie perturbat.
Atunci cand porti ochelari, acestia absorb radiatiile de la calculator si pupila are un diametru mai mare, pentru ca nu necesita sa se mai contracte. În timp, pupila îsi pierde din antrenamentul de contractare si relaxare ramanand „blocata”, se obisnuieste sa fie mai tot timpul relaxata. În momentul în care pupila este larg deschisa, tensiunea oculara va fi si ea mai mare. Acest lucru duce la aparitia glaucomului. Din acest motiv persoanelor suspecte de glaucom sau cu glaucom li se recomanda picaturi care vor face ca corneea sa se contracte.
Un alt lucru care apare atunci cand folosim ochelarii cu protectie este ca acestia interfereaza cu clipitul care în mod normal se petrece involuntar o data la 3 secunde. Imaginea este „mai linistitoare” atunci cand privim prin ochelari si creierul trimite mesaj catre pleoape sa clipeasca mai rar. Un alt mesaj care îl trimite creierul este ca musculatura irisului sa nu mai lucreze.
În timp se ajunge la dependenta de ochelari? Da, în timp, pentru ca ochii tai nu mai sunt antrenati, nu mai sunt expusi luminii naturale, pupila îsi pierde din flexibilitate. Nu numai ca ochii tai nu clipesc mai des, dar nu vor fi umeziti prin lacrimile naturale si vei fi nevoita sa folosesti lacrimi artificiale, picaturi pentru a evita usturimile si starea de uscaciune a ochilor tai. În consecinta, se creeaza dependenta în timp fata de acesti ochelari si ochii tai devin din ce în ce mai sensibili chiar si la lumina naturala.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.