Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Varza este un aliment bogat in vitamine, in special in provitamina A, vitaminele C si E, dar si in fibre, elemente care asigura sanatatea celulelor. Vitaminele din grupa B sunt si ele foarte bine reprezentate: B1, B2, B3, B5, B6, B9. Fibrele sunt compuse in cea mai mare parte din celuloza, ceea ce explica anumite intoleranțe intestinale. Conținutul in minerale este foarte bine reprezentat: calciu, magneziu,fier; la fel si cel in oligoelemente: iod, cupru, mangan, sulf.
Varza are proprietați dezinfectante si cicatrizante la nivelul țesuturilor, precum si proprietați expectorante. Datorita conținutului bogat in vitamine, minerale si clorofila, varza restabileste flora intestinala si contribuie la cresterea numarului de hematii; de aceea varza este recomandata in oboseala, astenii, demineralizari si chiar depresii. Favorizeaza metabolismul glucidelor si absorbția oxigenului in celule. Totodata, are acțiune anticancerigena: specialistii recomanda folosirea verzei in mod regulat, deoarece conținutul ei crescut de caroten scade riscul apariției cancerului; in acelasi timp, sulful si hitidina pe care le conține varza diminueaza tumorile, asigurand eliberarea toxinelor. Varza, in special cea gatita la abur, scade nivelul colesterolului din sange, iar sucul de varza ajuta in tratamentul ulcerului la stomac.
Gastrita, ulcer gastroduodenal, inflamatii ale traiectului digestiv, bronsita cronica, bronsiectazie, astm, litiaza urinara, boli reumatice, guta. Consumati de doua ori pe zi, pe stomacul gol, cate 100 ml de suc de varza amestecat cu 100 ml de suc de morcovi si cu o lingurita cu miere. Se face cura timp de trei saptamani, se tine pauza de o saptamana, apoi cura se reia.
Ulcer varicos, rani vechi, leziuni, tumefieri cauzate de lovire sau cazaturi, inflamatii, vanatai. Aveti nevoie de cateva frunze de varza alba, care se spala, se usuca, li se indeparteaza nervura centrala proeminenta si se strivesc pe o suprafata plana cu o sticla sau un tocator. Se inmoaie repede in apa fierbinte, apoi se aplica in doua-trei straturi pe locul afectat, fixandu-se cu un bandaj, timp de 3 ore. Procedura se repeta de doua ori pe zi.
Tuse persistenta, raguseala, bronsita cronica, astm. Fierbeti 100 grame frunze proaspete de varza alba, maruntita, intr-un litru de apa, timp de 5 minute. Lasati sa se raceasca si strecurati. Se beau 3 cani pe zi, adaugand cate o lingurita cu miere.
Rozaceea - ce este şi cum se manifestă
Rozaceea este o afecţiune cutanată cronică ce apare în zona centrală a feţei. Debutează, în general, la vârsta adultă, după 30 de ani, fiind afectate în special femeile. Rozaceea afecteaza în general persoanele cu fototip deschis – ochi albaştri sau verzi şi păr blond sau roşcat, ce se înroşesc la soare şi se bronzează greu.
Rozaceea - simptome:
- eritem (roşeaţă) intermitent sau permanent,
- telangiectazii (vase de sânge vizibile)
- leziuni inflamatorii papulo-pustuloase.
Rozaceea - cauze şi factori agravanţi
- predispoziţia genetică
- particularităţi de structură a ţesutului dermic
- particularităţi de vascularizaţie (vase mai superficiale, mai multe, mai mari, mai reactive)
- structura pilo-sebacee (glandele sebacee şi firele de păr)
- colonizarea microbiană (Demodex folliculorum)
Factorii declanşatori şi agravanţi sunt multipli, dar nu toţi sunt implicaţi la fiecare pacient în parte. Aceştia induc şi agravează manifestările, deoarece produc vasodilataţie (măresc diametrul vaselor de sânge).
Între factorii decanşatori intră următorii:
- expunerea la ultraviolete (statul în aer liber, plaja, solarul).
- uneori, la persoanele predispuse, şi câteva minute de stat afară în zilele însorite, sau timp petrecut în aer liber chiar în zile înnorate pot duce la apariţia şi agravarea manifestărilor rozaceei sau pot declanşa noi episoade de leziuni care anterior se vindecaseră.
- temperaturile crescute
- vântul
- băuturile şi mâncărurile fierbinţi, alimentele condimentate (în special cele picante)
- alcoolul
- emoţia, stressul
- efortul fizic
- agenţi iritanţi aplicaţi pe faţă (între care se poate încadra orice tip de produs cosmetic şi de îngriire)
- unele medicamente (ex: cortizonul sistemic şi local)
Pe lângă tratamentele medicamentoase, poţi apela cu încredere la câteva tratamente naturiste!
Miere de Manuka
Potrivit celor mai recente studii, rozaceea este provocată de acarieni şi bacterii asociate ce trăiesc adânc în piele, rezultând o reacţie inflamatorie a pielii. Astfel, mierea de Manuka, alături de tratamentul medical, ucide microorganismele şi reduce inflamaţia.
Tot studiile au arătat că o combinaţie de 90% uz medical miere de kanuka şi 10% glicerină a fost un tratament eficient pentru acneea rozacee - aproximativ unul din trei oameni au raportat o îmbunătăţire semnificativă, după opt săptămâni de utilizare a tratamentului. În 13% din cei implicaţi în proces, boala a dispărut complet.
Uleiuri naturale
Administrate intern, uleiul de primula, uleiul de limba mielului sau uleiul de seminţe de in reduc inflamaţiile, îmbunătăţesc aspectul pielii şi stimulează sinteza de proteine.
Aloe vera
Acesta este una dintre cele mai simple remedii pentru acneea rozacee: pur şi simplu se ia o tulpină de plantă sau un tub de gel şi se masează tenul cel puţin o dată pe zi. Planta are puternice proprietăţi cicatrizante, hidratante, calmante şi antiiritante.
Comprese cu ceai
Ceaiul de muşeţel, nalba mare, flori de tei, coada-şoricelului, gălbenele, ceai verde se folosesc la comprese şi spălarea pielii (20g de plantă infuzată în 100ml de apă fierbinte). Compresele se aplică pentru 15 minute, de 2-3 ori pe zi.
Măşti naturale
Mască cu argilă şi decoct de frunze de ceapă - pentru a obţine decoctul aveţi nevoie de frunzele unei cepe mari şi o cană de apă. Se fierb pentru 5 minute, iar cu lichidul obţinut se prepară argila.
Mască cu miere şi pudră de turmeric - se amestecă părţi egale de miere cu turmeric până se obţine o pastă omogenă. Se aplică pe piele şi se masează uşor. Se lasă pentru 10-15 minute şi se clăteşte cu apă călduţă, urmat de un jet de apă rece, pentru a stimula circulaţia la nivelul pielii.
Mierea de albine în amestec cu praf de scorţişoară, nucşoară şi un strop de suc de lămâie, o mască ce hidratează, grăbeşte vindecarea şi cicatrizarea pielii.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.