Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Uneori, pericolul se poate ascunde în spatele frumuseții. Acesta este cazul următoarelor șapte plante periculoase, pe care nu ar trebui să le ai acasă. Află totul despre ele în rândurile de mai jos!
Plantele oferă locuinței tale o notă specială. Ele creează un mediu natural, purifică aerul și ajută la înfrumusețarea aspectului oricărui spațiu. Cu toate acestea, există unele plante periculoase ce pot fi toxice, în special pentru copii și animale de companie.
De obicei, etichetele care vin lipite pe ambalajele plantelor îți recomandă cum să le crești. Cu toate acestea, informațiile de pe etichete nu avertizează întotdeauna despre daunele pe care acestea le pot provoca. Oamenii care le cumpără nici măcar nu bănuiesc că plantele pot fi periculoase.
De asemenea, este posibil ca, în timp ce mergi prin țară, să vezi o plantă frumoasă pe care poate dorești să o iei acasă, fără să știi dacă este periculoasă sau nu. Uneori frumusețea este o capcană care poate cauza multe probleme de sănătate.
1. Hortensiile
Hortensiile sunt plante periculoase
Hortensiile sunt plante foarte populare pentru decorarea casei. Deși florile lor albastre sau roz sunt foarte atrăgătoare, acestea reprezintă partea cea mai periculoasă a plantei.
Mestecarea unei flori de hortensie poate provoca stop respirator, tensiune arterială scăzută și risc ridicat de a suferi de amețeli și leșin. Frunzele și tulpina provoacă, de asemenea, aceste efecte, dar la o scară mai mică.
Aceste simptome sunt cauzate de hidrazină, un compus din familia cianurilor care este prezent în această plantă decorativă.
2. Crinii
Crinii sunt flori cu adevărat populare pe care le vei vedea în multe aranjamente florale și ghivece decorative. Cu toate acestea, proprietarii de pisici ar trebui să-i evite complet.
Există multe tipuri diferite de crini, dar toate au efecte negative asupra pisicilor. Unii crini irită tracturile digestive ale pisicilor și provoacă diaree și vărsături. Alte tipuri de crini le afectează rinichii și pot provoca chiar moartea.
Cu toate că nu s-a descoperit încă ce substanță din crini provoacă otrăvirea la pisici, s-a stabilit că două petale pot fi fatale.
3. Salvia divinorum
Salvia divinorum
Cel mai mare risc al Salviei divinorum este faptul că este un potențial halucinogen.
Salvia divinorum poate lua mulți oameni prin surprindere, deoarece este adesea confundată cu salvia comună, care este comestibilă și are multe beneficii pentru sănătate.
Salvia divinorum conține un compus halucinogen similar cu LSD. Deși indigenii din Amazon o folosesc în ritualuri, utilizarea acesteia poate provoca daune ireversibile. Acest lucru apare ca urmare a faptului că produce pierderea cunoștinței și halucinații care uneori devin recurente și permanente.
Din acest motiv, dacă vezi că pe etichetă scrie „salvia”, asigură-te că termenul nu este urmat de „divinorum”.
4. Brugmansia
Arborea sau trompeta îngerilor: una dintre cele mai periculoase plante
Brugmansia Arborea este o plantă decorativă groasă care face flori. Florile sunt foarte atrăgătoare și atârnă ca o fustă. Sunt foarte tentante, deoarece au un gust dulce și plăcut.
Cu toate acestea, trompeta îngerilor este o plantă psihoactivă periculoasă. Florile sale provoacă episoade psihotice, tulburări și paralizii și pot fi fatale.
Acest lucru apare din cauza prezenței alcaloizilor tropani, substanțe care inhibă sistemul nervos. Alcaloizii sunt prezenți și în drogurile sintetice.
5. Floarea de hârtie
Floarea de hârtie cu flori roz
Continuăm lista de plante periculoase pe care nu ar trebui să le ai în casă cu floarea de hârtie.
Această plantă cățărătoare este periculoasă din cauza efectelor sale cardiotonice. Este foarte comună în exteriorul caselor, deoarece se urcă pe pereți. Are flori viu colorate.
Florile, tulpina și semințele florii de hârtie conțin cianogeni și oleandrină, substanțe toxice care afectează inima. Dacă înghiți această plantă în mod intenționat sau întâmplător, vei începe să suferi de aritmie și tahicardie, precum și de amețeli, vărsături și diaree câteva ore mai târziu.
6. Leandrul
Cunoscut și sub denumirea de „Nerium”, leandrul are flori mici, delicate, care îl transformă într-o plantă preferată în interior și exterior. Cu toate acestea, leandrul se află pe lista de plante periculoase atât pentru oameni, cât și pentru animale.
Leandrul conține glicozide care accelerează ritmul cardiac și provoacă transpirație, greață, vărsături, diaree și probleme de respirație.
De asemenea, leandrul este periculos dacă vine în contact cu pielea, deoarece tulpina sa conține o substanță lăptoasă care poate fi iritantă. Prin urmare, ar trebui să porți mănuși la plantarea, transplantarea sau tăierea acestei plante.
7. Limba soacrei
Limba soacrei se află pe lista de plante periculoase
Aceasta este una dintre cele mai cunoscute plante de interior și exterior datorită ușurinței de întreținere. Cu toate acestea, limba soacrei este o plantă periculoasă deoarece poate provoca iritații ale pielii.
Limba soacrei conține asparagină, care este un iritant ce poate provoca probleme ale pielii la anumite persoane. Dacă o mesteci, poate provoca dureri în gât și probleme cardiace.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.