Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Vitaminele și mineralele sunt la fel de esențiale pentru viață precum aerul și apa. Pe lângă faptul că mențin un corp sănătos și funcțional, ne protejează de numeroase boli. Vitaminele și mineralele sunt însă destul de diferite. În plus, vitaminele au o dată de expirare. Iată tot ce trebuie să știți înainte de a le arunca.
Dacă ați luat vreodată vitamine, după data de expirare înscrisă pe flacon și v-ați întrebat dacă este o problemă, iată ce trebuie să știți. Majoritatea flacoanelor cu vitamine și suplimente au înscrise aceste date. Este dovedit că vitaminele nu expiră, dar asta nu înseamnă că ar trebui să ignorați acele date.
Expiră vitaminele?
Flacoanele cu vitamine au, cel mai probabil, o dată menționată pe ele, dar, din punct de vedere tehnic, nu este dată de expirare. Asta pentru că vitaminele nu expiră, așa cum am crede. Food and Drug Administration (FDA) nu solicită ca acea dată să fie menționată, dar majoritatea producătorilor o fac, deoarece există un moment în care vitaminele își pierd eficiența. Asta înseamnă, practic, că vitaminele și mineralele nu oferă întreaga valoare nutritivă la care ne-am aștepta, dacă au depășit termenul de valabilitate, transmite CNET.
În funcție de forma lor, vitaminele și mineralele își pierd puterea în mod diferit. Tabletele și capsulele tind să rămână puternice mai mult decât cele masticabile.
Cât de expirat este „prea expirat”?
Deși vitaminele nu vor expira și nu vor deveni nesigure, ele nu mai sunt eficiente. Producătorii menționează pe ambalaje datele care indică momentul în care vitaminele au ajuns la acel punct, așa că, dacă ați depășit data respectivă, aruncați-le! Chiar dacă nu vă vor îmbolnăvi, nici nu vă vor ajuta.
Nu există cazuri documentate de vitamine „expirate” care să devină toxice
Vitaminele se pot mucegăi mai ales dacă nu sunt depozitate corespunzător. În acest caz, nu mai pot fi bune de consumat, din cauza contaminării.
În prezent, nu există cazuri documentate de vitamine „expirate” care să devină toxice sau periculoase pentru oameni. FDA recomandă aruncarea vitaminelor într-o pungă de plastic și amestecarea lor cu o substanță cum ar fi zațul de cafea sau nisipul pentru pisici. Amestecul trebuie sigilat în pungă și aruncat la coșul de gunoi.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.