Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Legumele si fructele sunt ideale pentru cei care doresc sa slabeasca, deoarece pot fi consumate fara restrictii. Singura regula este sa lasati sa treaca cel putin patru ore de la masa precedenta, pentru ca digestia sa se efectueze complet.
Ghee (se pronunta gie) este un elixir al vietii in medicina ayurvedica. Este facut din unt topit astfel: topiti o bucata de unt proaspat, nesarat, si lasati-o sa fiarba lent 15 minute. Apoi, cat este fierbinte si lichid, strecurati-l printr-un tifon intr-un vas de ceramica ori de sticla pentru a obtine grasime pura. Folositi-o in mod obisnuit ca pe orice grasime pentru gatit. Se poate bea ca atare, caldut, doua linguri, pentru dezintoxicare.
Mancare calda. Micul dejun trebuie sa fie frugal pentru a nu ingreuna fortele digestive, lente inca la orele diminetii. Ele devin active abia la pranz. Dupa cina, pe care trebuie sa o luati la ora 18.00, nu trebuie sa mai mancati nimic, pentru ca noaptea digestia este foarte lenta. Alta regula este ca toate pranzurile sa fie calde, mancarurile sa fie proaspat pregatite, din ingrediente neconservate.
Elixirul pentru slabit. Fiecare om trebuie sa bea doi litri de apa pe zi, indiferent ca este vorba de apa de la chiuveta, apa plata sau ceai de plante cu o felie de lamaie. Lichidele se vor bea la temperatura camerei, nu reci, pentru a nu bloca digestia. Rezultatele acestui blocaj sunt migrenele, indigestia sau varsaturile. Mai trebuie sa stiti ca apa fierbinte actioneaza ca un medicament. Cel mai bine ar fi sa umpleti un termos cu apa clocotita si sa beti din ea sase-opt pahare pe zi, cat de fierbinte puteti. Apa calda regleaza metabolismul, elimina otravurile si, mai ales, dizolva kilogramele.
Alimente obligatorii. Iata o lista cu alimentele care nu trebuie sa lipseasca din nici o bucatarie: unt, ardei, rosii, praz, mere, pere, morcovi, ridichi, spanac, sparanghel, patrunjel, marar, ceapa, usturoi, varza, iaurt.
Mirodeniile sunt, de asemenea, foarte importante. Piperul, paprica, anasonul, chimenul, maghiranul, rozmarinul, menta, salvia, scortisoara, cuisoarele, enibaharul sunt doar cateva exemple. Painea graham sau de secara, fulgii de porumb, malai, linte, grau, ovaz sau orz trebuie sa inlocuiasca painea alba. La acestea se adauga fructe uscate – prune, caise mere – ulei de floarea-soarelui si ulei de masline, miez de nuca, seminte de dovleac si de floarea-soarelui.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.