Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Iedera a fost multa vreme considerata un simbol al fertilitatii si vietii vesnice. Popoarele lumii o venerau, admirandu-i forta de a rezista verde indiferent de anotimp. Structura supla si incolacita i-a adus reputatia de simbol al feminitatii si al fertilitatii.
Iedera (Hedera Helix) este o planta care se foloseste tot mai mult in medicina naturista. Frunzele acestei plante contin zaharuri si saponine care ii confera proprietati antiseptice (distruge bacteriile si virusii) si antialergice. Produsele pe baza de iedera ajuta la eliminarea apei din corp, combat cu succes tusea, putand fi folosite si in tratamentul astmului bronsic.
Comprese cu decoct de iedera se pot aplica pe solduri si coapse in zonele afectate de celulita. Pentru ca tratamentul sa fie eficient este necesara schimbarea compreselor de cinci-sase ori la interval de o jumatate de ora si repetarea lui din trei in trei zile pana la obtinerea rezultatelor. Decoctul se obtine prin fierberea unei cantitati de zece grame de frunze proaspete la un litru de apa timp de 15 de minute, se foloseste dupa racire. Frunzele de iedera se pot folosi ca atare, zdrobite. Cu ele se infasoara zona afectata, iar efectele vor aparea intr-o luna. In comert exista si creme pe baza de extract de iedera, indicate pentru estomparea vergeturilor si masaj anticelulitic.
Iedera se poate folosi si sub forma de tinctura (400 g planta macerata timp de 12 ore in 200 ml alcool). Pentru tratamentul anticelulitic este recomandata aplicarea unor comprese cu tinctura diluata in apa in raport de 1 la 25. Tinctura sau extractul de iedera are efect in calmarea tusei, in nevralgia sciatica, intercostala si de trigemen. Contribuie la scaderea apei din tesuturi, motiv pentru care poate fi folosita cu succes in tratamentul obezitatii. Aplicata extern este eficienta de asemenea in migrene, dureri reumatice, tratarea inflamatiilor, ulceratiilor si chiar a raiei. Uleiul de iedera se prepara din frunze proaspete maruntite care se lasa la macerat in ulei de masline timp de 48 de ore. Dupa baie inainte ca porii sa se inchida se poate folosi prin masare pe zonele afectate de celulita.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.