Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Herpesul bucal este o afectiune care te poate coplesi atunci cand îti doresti cel mai putin, iar perioada de tranzitie de la sezonul cald la cel rece este propice, spun medicii, pentru „dezlantuirea’’ unei eruptii herpetice.
Cei mai frecventi factori care, se considera, ar declansa o eruptie herpetica recurenta sunt: stresul emotional, oboseala, traumele fizice, boala însotita de febra, ciclul menstrual, expunerea excesiva la soare sau la frig, consumul abuziv de ciocolata, nuci, alcool, dieta saraca în nutrienti.
Alimentele ce contin lizina combat herpesul. În ceea ce priveste herpesul, cercetatorii americani sustin ca lizina, aminoacid esential ce intra în componenta majoritatii proteinelor din corpul uman, ar avea un efect inhibitor asupra virusului herpetic. Mai multe studii sugereaza ca lizina (1-3 g pe zi) poate contribui la reducerea frecventei recurentelor de eruptie herpetica si, chiar, scurteaza durata de boala în cazul aparitiei lor. Consumul de alimente bogate în lizina, ar putea sa accelereze timpul de recuperare si sa reduca sansele de aparitie ale eruptiilor herpetice recurente, adica ale recidivelor.
Patrunjelul uscat contine în jur de 3g de lizina per 100g de produs. O dieta bogata în alimente ce contin lizina, care sa inhibe actiunea virusului în organism si sa previna aparitia leziunilor herpetice, include: peste (mai ales cod, somon), oua, soie, linte, mazare, parmezan, carne de pui, miel, vitel, curcan, patrunjel, alge marine uscate, seminte de floarea soarelui.
Dieta saraca în nutrienti, precum vitamina A, C, E si zinc, pierde batalia cu virusul herpetic. Alimentele care contin laolalta vitamina A, C, E si zinc sunt cele binevenite în alimentatie pentru a preveni „izbucnirea’’ eruptiilor herpetice. Acestea includ: ardei grasi, morcovi, gogosari, carne de vitel, cereale integrale, oua, frunze murate de vita-de-vie, seminte de floarea soarelui, specie de oregano, basilic, patrunjel, migdale, spanac, telina, peste, popcorn, tarate bruta de grau, rosii, coacaze negre.
Herpesul bucal este o afectiune recurenta, recidivanta, la care simptomele apar la 1-3 saptamani de la contactarea virusului si dureaza 7-10 zile. Frecventa eruptiilor este mai mare pe parcursul primului an de la infectare, scazand treptat ulterior si devenind mai putin severe. Eradicarea completa a infectiei virale herpetice în organism, deocamdata, nu este posibila.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.