Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Varza rosie contine de cateva ori mai multe vitamine decat surata sa alba, iar pigmentii care îi dau culoarea rosie-violacee sunt un adevarat inamic al infectiilor. Fiind de cateva ori mai bogata în vitamina C decat portocalele, avand putine calorii si multe substante cu efect antioxidant, varza rosie este un adevarat medicament imunostimulent.
Cu ajutorul sau sunt prevenite racelile, infectiie bronsice, pulmonare si urinare recidivante, dar sunt tratate si infectiile deja instalate. Pigmentii pe care îi contine blocheaza replicarea virusilor gripali, dar si a celor care produc hepatita sau herpesul. Se administreaza proaspata, sub forma de salata, cate 300-400 g pe zi, la bolnavii cu infectii respiratorii, pentru a sustine si a grabi procesul vindecarii.
Persoanelor care iau antibiotice de sinteza li se recomanda si varza rosie murata, pentru restabilirea florei tubului digestiv si pentru contracararea efectului imuno-supresor al acestor medicamente. În caz de febra se administreaza sucul de varza rosie, cate 200 mililitri, bauti de 2-3 ori pe zi. Continutul ridicat de vitamina C al acestei legume ajuta inima si sistemul cardiovascular sa reziste cu succes temperaturii ridicate, catalizeaza actiunea sistemului imunitar, care este principalul „beneficiar” al acceselor de febra.
Adjuvant contra cancerului gastric – studiile facute arata ca o cura cu suc proaspat de varza rosie, din care se bea cate un litru pe zi, contribuie la stoparea si chiar intrarea în remisie a diferitelor forme de cancer care afecteaza stomacul, dar si cavitatea bucala. Aceasta actiune antitumorala se datoreaza pigmentilor si sulforafanilor din varza rosie. Însa mai exista o substanta, un aminoacid continut de varza rosie, numit glutamina, care stimuleaza refacerea, cresterea si dezvoltarea normala a celulelor ce alcatuiesc tesutul protector care „captuseste” stomacul si intestinul subtire.
Adjuvant contra cancerului uterin – contra acestei afectiuni, se recomanda o cura de 3-4 luni, timp în care se consuma suc foarte proaspat de varza, din care se beau 600-800 ml pe zi.
Adjuvant contra cancerului la san – mai multe studii de medicina experimentala arata ca tratamentele cu compusii pe baza de sulf si pigmenti prezenti în varza rosie determina remisia tumorilor maligne mamare, într-un procentaj de cel putin 40%. Ca adjuvant contra acestei afectiuni, se recomanda consumul zilnic de salata proaspata de varza, la macar o masa. Suplimentar, se tin cure de cate 4 saptamani, în care se consuma cate un pahar (200 ml) de suc de varza, dimineata si seara. Adjuvant contra cancerului intestinal si al polipilor intestinali – studii facute în Statele Unite arata ca sulforafanul continut de varza inhiba dezvoltarea polipilor intestinali, dar si a tumorilor maligne, provocand remisia acestora. Se recomanda varza rosie sub forma de salata, din care se consuma cate 300 g zilnic, în cure de 3 luni, urmate de o luna de pauza.
Valori ridicate ale colesterolului, ateroscleroza – cercetatorii evidentiaza faptul ca unii compusi din varza rosie împiedica transportul colesterolului cu densitate redusa (forma periculoasa a acestuia), catre vasele de sange si catre tesuturi. De asemenea, varza rosie, prin continutul sau de vitamina C si alti antioxidanti, împiedica oxidarea colesterolului pe artere si formarea placilor de aterom. Se recomanda consumul de varza rosie sub forma de salata, cate 300 g zilnic, vreme de macar trei zile pe saptamana.
Obezitate – consumul zilnic, la pranz si la cina, a cate 200-300 g de salata de varza rosie cruda face minuni în reglarea ponderala. Ce-i drept, efectele apar pe termene medii si lungi, adica de ordinul lunilor. Însa vorbim de un slabit natural, cat se poate de sanatos. Obiceiul de a consuma timp de 3-4 zile pe saptamana aceasta salata, în cantitati mari, are si alte avantaje: reduce cantitatea de hrana consumata la fiecare masa, curata organismul de toxine, ne ajuta în regimurile disociate.
Constipatia – cel mai simplu tratament este consumul de varza rosie murata, macar 200 g pe zi. În varza murata se gasesc asa-numitele „bacterii prietenoase”, care combat constipatia, prin reglarea florei intestinale. Apoi, varza murata este bogata în fibre alimentare, de unde si efectul ei de „matura” a colonului, din care extrage prin absorbtie toate reziduurile si apoi ajuta la eliminarea lor prompta.
Surmenaj fizic si intelectual – consumul de varza rosie sub forma de salata este un tratament tonic extraordinar pentru sistemul muscular si pentru sistemul nervos. Bogata în vitamine si în minerale, continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, fitohormoni care intensifica procesele de regenerare din organism, varza rosie are efect adaptogen si antioboseala. Se tin cure de 3 saptamani, timp în care se consuma la pranz si la masa de seara cate 125 g de salata de varza rosie. Acest tratament este foarte bun adjuvant si contra depresiei psihice.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.