Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cauzele înroșirii feței. Înroșirea feței poate avea diverse origini, de la simpla timiditate sau consumul de alcool, până la boli grave. Se recomandă consultarea unui medic pentru a identifica cauza.
Vorbim despre înroșirea feței, eritemul facial sau eritroza, când pielea feței capătă o culoare care poate merge de la roșu mai mult sau mai puțin strălucitor spre violet, chiar albastru. Sunt mai frecvente la persoanele cu piele sensibila, dar acest lucru poate varia în funcție de cauză.
Roșeața poate implica o zonă localizată (cum ar fi nasul, obrajii, fruntea sau bărbia) sau se poate extinde pe întreaga față. În funcție de originea ei, aceasta poate fi temporara sau, dimpotrivă, se poate intinde în timp, zile, săptămâni, chiar luni.
În unele cazuri, alte simptome pot însoți roșeața pe față, cum ar fi:
umflare;
un sentiment de căldură
mâncărime;
durere;
sau leziuni ale pielii.
Cauzele înroșirii feței
Roșeața se datorează dilatării vaselor de sânge ale pielii la nivelul stratului de derm, sub epidermă.
Înroșirea feței poate fi un răspuns normal al corpului în timpul unei emoții puternice precum jenă, furie, emoție sau stres.
Anumite comportamente sau situații pot provoca, de asemenea, roșeață fetei, de exemplu:
exercițiul;
consumul de alcool sau mâncare picantă;
anumite medicamente
expunerea la temperaturi ridicate (vreme, saună, jacuzz, etc.);
mușcături de insecte;
menopauză (în timpul bufeurilor).
Înroșirea feței poate fi, de asemenea, un semn al diferitelor boli. Acestea includ:
Rozacee sau rozacee: este o boală a pielii care apare de obicei după 30 de ani și se dezvoltă treptat. Cel mai adesea afectează nasul, obrajii și uneori și bărbia și fruntea;
Acnee: Inflamările cauzate de cosuri pot fi responsabile pentru petele roșii de pe față. Acneea este mai frecventă în adolescență, în timpul menstruației sau în timpul sarcinii;
Alergii: o reacție alergică a pielii, cum ar fi urticaria, se poate manifesta prin pete roșii pe față;
Lupus eritematos sistemic: se manifestă prin eritem cu edem facial mai mult sau mai puțin important și cu o formă caracteristică de „lup” (pe nas și pomeți);
Dermatomiozită: este o boală genetică care se caracterizează prin roșeață și edem al feței. În acest caz, fața are o culoare liliacă;
dermatita seboreica;
boli de sânge și în special cancere, cum ar fi leucemii;
Mastocitoza: acestea sunt boli rare care afectează un anumit tip de celule albe din sânge (mastocite).
Roșeața feței este un simptom neplăcut, care este însoțit de un inconvenient estetic și poate provoca disconfort în societate. Medicul trebuie să identifice mai întâi cauza care stă la baza roșeaței pentru a oferi un tratament adecvat.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.