Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Laptele de ovăz este un produs vegetal care poate să înlocuiască laptele obișnuit. Acesta poate fi benefic pentru persoanele care suferă de intoleranță la lactoză sau alte afecțiuni care le interzic consumul de produse lactate.
Descoperă beneficiile laptelui de ovăz.
Laptele de ovăz se încadrează în categoria produselor vegane și nu conține soia. În mod natural, are un conținut ridicat de carbohidrați. Adesea, producătorii îl îmbogățesc cu nutrienți pentru a obține valori nutriționale similare cu cele ale laptelui de vacă, cum ar fi vitamina A, vitamina B2, vitamina B12 și vitamina D.
Mulți oameni consideră că laptele de ovăz are un gust asemănător cu cel al laptelui de vacă, având totuși o ușoară notă de ovăz. Acesta nu conține lactoză sau urme de nuci și este preparat din ovăz și apă. În comparație cu alte tipuri de lapte vegetal, precum laptele de migdale sau laptele de soia, laptele de ovăz conține concentrații mai mari de carbohidrați, fibre și calorii, conform Holland and Barrett.
Laptele de ovăz furnizează o cantitate mai mare de fibre, calciu și proteine decât majoritatea tipurilor de lapte obținute din fructe nucifere. Nu conține grăsimi saturate, grăsimi trans și acizi grași. De asemenea, ovăzul în starea sa naturală nu conține gluten, dar, dacă este procesat în fabrici alături de alte cereale, acesta poate fi contaminat cu gluten. De aceea, se recomandă verificarea etichetei nutriționale înainte de consum.
Reprezintă o sursă excelentă de vitamine B și fibre alimentare.
De obicei, laptele de ovăz poate fi benefic în dietele vegane, deoarece acestea adesea suferă de lipsa multor surse de vitamine B. Acesta este adesea îmbogățit cu vitamina B2 și vitamina B12. Vitamina B12 are un rol esențial în funcțiile celulelor roșii, sănătatea creierului și sănătatea celulelor nervoase.
În plus, printre beneficiile laptelui de ovăz se numără conținutul său ridicat de fibre. Fibrele joacă un rol important în menținerea echilibrului glicemiei. Ele se leagă de colesterol, contribuind la menținerea unor mișcări intestinale sănătoase și la furnizarea unei senzații de sațietate pentru o perioadă mai lungă.
De asemenea, vitaminele B pot susține sănătatea unghiilor, pielii și a părului. Aceste vitamine contribuie la reducerea daunelor oxidative cauzate de radicalii liberi la nivel celular și pot sprijini procesele de reparare celulară.
Poate contribui la sănătatea digestivă
Beta-glucanul din laptele de ovăz poate avea beneficii pentru sănătatea digestivă. Datorită conținutului său ridicat de fibre, poate oferi o senzație de sațietate pe parcursul zilei și poate îmbunătăți controlul apetitului. Astfel, poate reduce tendința de a lua gustări între mese.
Alimentele care conțin fibre cu efecte prebiotice pot contribui la modularea microbiomului intestinal. Beta-glucanul se numără printre acestea, fiind unul dintre avantajele laptelui de ovăz. Ovăzul sprijină echilibrul microbiomului intestinal, stimulând dezvoltarea bacteriilor benefice.
Poate susține sănătatea oaselor
Laptele de ovăz poate contribui la sănătatea oaselor deoarece este adesea îmbogățit cu vitamina D și calciu. Calciul joacă un rol crucial în formarea și consolidarea oaselor. În plus, conține magneziu și potasiu, care facilitează absorbția calciului, în timp ce potasiul ajută la prevenirea degradării oaselor.
Poate reduce nivelurile de colesterol din sânge
Printre beneficiile laptelui de ovăz se numără capacitatea de a reduce nivelurile de colesterol din sânge. Beta-glucanii din lapte se leagă de intestin și pot diminua absorbția colesterolului. Acest lucru poate duce la scăderea nivelurilor de colesterol LDL, adică colesterolul "rău", și a colesterolului total din sânge. Consumul de lapte de ovăz poate, de asemenea, să scadă riscul de boli cardiace.
Nu conține majoritatea alergenilor
Laptele de ovăz este o alternativă sigură pentru persoanele cu multiple alergii alimentare, deoarece nu conține ingrediente considerate alergeni comuni, cum ar fi soia, nucile și lactatele, conform Vegan Food and Living. Cu excepția persoanelor cu alergie la ovăz, acesta poate fi consumat în siguranță.
Poate sprijini sănătatea pielii
Laptele de ovăz are proprietăți antioxidante și poate contribui la protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete, poluării și altor efecte dăunătoare ale radicalilor liberi. Datorită conținutului său nutritiv, poate reduce apariția liniilor fine, a ridurilor și a petelor pigmentare nedorite. De asemenea, datorită calității sale de umectant, poate ajuta pielea să mențină nivelul adecvat de hidratare.
Este important să menționăm că informațiile prezentate în acest text nu pot înlocui consultația medicală. Pentru diagnostic și tratament, este recomandat să consultați un medic.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.