Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Alegeţi roşii foarte coapte din soiul „inimă de bou" şi mâncaţi castraveţii cu tot cu coajă, deoarece este bună pentru digestie.
Salata de roşii este una dintre cele mai recomandate, mai ales pe timp de vară. Cele mai bune sunt roşiile de sezon, din soiurile tradiţionale, precum „inimă de bou", cultivate în sistem ecologic sau neintensiv, fără îngrăşăminte chimice, hormoni sau pesticide. Asocierea salatei de roşii cu brânzeturi este foarte bună, pentru că mineralele şi fibrele din legume uşurează digestia grăsimilor de origine animală din brânzeturi.
„Desigur, cantitatea de brânză creşte densitatea energetică a salatei, conferindu-i însă şi un index de saţietate mai ridicat. De aceea, salatele cu brânzeturi ţin mai bine de foame, sunt bine digerate, nu cauzează constipaţie, conferind energie un timp mai îndelungat, fiind recomandate în prima parte a zilei", vă sfătuieşte Gheorghe Mencinicopschi în cartea „Revoluţie în bucătărie". Aceste salate pot fi consumate cu pâine integrală, orez sau cartofi, dar vă veţi îngrăşa mai repede.
Salata asortată nu trebuie păstrată la temperatura camerei
Salata de rucola cu roşii cherry este de asemenea foarte bună, bogată în fibre alimentare, minerale şi vitamine, cu efect revigorant, detoxifiant şi anticancerigen. Măreşte rezistenţa la bolile infecţioase, grăbind vindecarea rănilor. Rucola îmbună-tăţeşte imunitatea şi regularizează nivelul colesterolului în sânge, scrie romanialibera.ro.
O altă opţiune ar putea fi salata de castraveţi cu mărar. „Ale-geţi soiul cornişon. Nu cură-ţaţi castraveţii de coajă, deoarece aceasta este bogată în fibre alimentare preţioase pentru digestie şi detoxifiere, dar şi în vitamine, minerale, antioxi-danţi, cu rol în anihilarea radicalilor liberi care grăbesc apariţia bolilor cronice şi îmbătrânirea", explică Mencinicopschi. Folosiţi uleiuri presate la rece, de măsline, in, cânepă, argan, dovleac, struguri. Salata asortată cu ardei gras, castraveţi, roşii şi ceapă este o altă variantă sănătoasă.
Este recomandat să o con-sumaţi cât mai repede după preparare şi să nu se păstreze la temperatura camerei, pentru că se alterează uşor. Pentru o valoare nutriţională mai mare, adăugaţi măcinătură de in, nucă, alune sau seminţe întregi.
Andivele stimulează activitatea ficatului
Salata de andive stimulează activitatea ficatului, digestia şi sistemul imunitar, fiind indicată inclusiv persoanelor care vor să-şi menţină greutatea. Se curăţă frunzele veştede, după care se spală şi se lasă să stea o oră în apă sărată. Se taie în bucăţele, se aşază pe farfurie şi se toarnă deasupra sosul făcut din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper proaspăt măcinat, foarte bine amestecate.
Salata de varză este şi ea recomandată. „Cotorul verzei este foarte bogat în substanţe biologic active şi nu trebuie aruncat, ci tăiat fin şi pus în salată", afirmă Gheorghe Mencinicopschi. Varza este bogată în vitaminele A, C, E, B-uri, calciu, magneziu, fier. Varza crudă este cel mai uşor de digerat, în comparaţie cu varza fiartă, călită sau înăbuşită. Este bine să fie consumată împreună cu mâncăruri greu digerabile din carne grasă, pentru că uşurează digestia proteinelor şi grăsimilor animale.
Atenţie la uleiurile folosite!
Ulei de floarea soarelui - recomandat pentru salate. Are rezistenţă scăzută la prăjire.
Ulei de in - indicat pentru salate, cu rezistenţă scăzută la prăjire. Are efect antiinflamator.
Ulei de cânepă - Nerezistent la prăjire, dar bun pentru salate, cu efect antiinflamator.
Ulei de porumb - Are rezistenţă scăzută la prăjire. Folosiţi-l la salate.
Ulei de soia - Are rezistenţă medie la prăjire şi este recomandat pentru salate.
Ulei de rapiţă - Mediu spre rezistent la prăjire.
Ulei de măsline - Rezistent la prăjire. Pentru salate, folosiţi-l pe cel extravirgin.
Ulei de palmier - Are rezistenţă la prăjire. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.