Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Palpitațiile pot genera îngrijorare pentru mulți, dar pot avea multiple cauze și se pot manifesta în diverse situații. Ele nu sunt întotdeauna indicative de o problemă cardiacă. Descoperă posibilele origini ale palpitațiilor.
În mod obișnuit, inima bate între 60 și 100 de bătăi pe minut. Palpitațiile cardiace implică ritmuri mai rapide, mai intense sau neregulate. Pot fi resimțite ca o bătaie puternică în piept sau gât, sau ca și cum inima ar sări peste o bătaie.
Potențialele cauze ale palpitațiilor
Palpitațiile pot surveni chiar și în timpul odihnei sau a activităților zilnice normale. Uneori, ele pot fi legate de un ritm cardiac anormal ce necesită asistență medicală sau de efectele adverse ale anumitor medicamente.
Mulți se pot speria atunci când experimentează palpitații, neînțelegând întotdeauna natura lor, însă în majoritatea cazurilor nu reprezintă o problemă serioasă. În ciuda acestui fapt, în cazul persistenței lor, este recomandat să consulți un medic pentru sfaturi și evaluare medicală adecvată.
Scăderea nivelului de zahăr în sânge poate provoca bătăi rapide ale inimii, fiind unul dintre simptomele asociate acestui fenomen. Aceasta se datorează eliberării de adrenalină, hormonul legat de reacția de luptă sau fugă, declanșată de nivelurile scăzute de zahăr din sânge.
De asemenea, nivelele scăzute de oxigen din sânge, cunoscute sub numele de hipoxemie, pot genera palpitații. Această condiție poate fi cauzată de diverse afecțiuni cronice sau de expunerea la altitudini mari.
Anemia reprezintă una dintre cauzele potențiale ale palpitațiilor. Atunci când nivelurile de sânge scad, indiferent de motiv, ritmul cardiac se accelerează pentru a compensa și a asigura transportul adecvat de oxigen și substanțe nutritive în organism. Deficitul de fier și pierderea de sânge sunt printre cauzele comune ale anemiei.
De asemenea, afecțiunile tiroidiene pot contribui la apariția palpitațiilor. Hormonii tiroidieni sunt implicați în reglarea mai multor funcții importante ale organismului, inclusiv ritmul cardiac. Hipertiroidismul, caracterizat prin niveluri crescute de hormoni tiroidieni, poate determina inima să bată mai rapid și mai puternic, provocând senzația de palpitații. Această afecțiune poate duce și la aritmii, cum ar fi fibrilația atrială.
Deshidratarea survine atunci când nivelul total de apă în corp scade din cauza pierderii de lichide sau a consumului redus. Aceasta poate conduce la accelerarea ritmului cardiac. Tahicardia, definită ca o frecvență cardiacă de peste 100 de bătăi pe minut, poate fi rezultatul deshidratarii.
Cofeina, un stimulent, poate fi și ea o cauză a palpitațiilor. Consumată în cantități mari, de obicei peste 10 grame, poate fi asociată cu aritmii, caracterizate de bătăi neregulate ale inimii. În doze moderate, cofeina nu generează aritmii grave, dar excesul poate accelera ritmul cardiac.
Consumul de alcool poate spori ritmul cardiac și poate crescut riscul de fibrilație atrială, o afecțiune cu bătăi rapide și neregulate ale inimii. De asemenea, alcoolul poate provoca deshidratare și dezechilibre ale electroliților, ambele contribuind la palpitații.
Anxietatea poate declanșa palpitații, fiind o reacție a corpului la stres și tensiune. Hormonii de stres și activarea sistemului nervos simpatic pot crește ritmul cardiac în situații de anxietate sau atacuri de panică.
Febra poate cauza temporar palpitații, deoarece ritmul cardiac crește în timpul creșterii temperaturii corporale. Pentru fiecare grad Celsius în plus, ritmul cardiac poate crește cu aproximativ 10 bătăi pe minut.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.