Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Bufeurile sunt cea mai obisnuita neplacere de care de plang femeile in pragul menopauzei, manifestandu-se prin valuri de caldura care incep in piept si se raspandesc la gat si cap, lasandu-le transpirate si iritate. Un studiu a aratat ca aproape 75% dintre femei trec prin aceste stari. Un bufeu poate dura intre 30 de secunde si 20 de minute, dar in mod normal durata lui este de 2-3 minute, iar perioada in care femeile potsuferi de bufeuri poate dura intre 3-5 ani. Bufeurile sunt chiar foarte deranjante mai ales daca se petrec pe timpul noptii, putand lasa epuizata o persoana sau chiar disperata ca si-a pierdut odihnitorul somn de noapte.
Bufeurile si transpiratiile nocturne sunt consecinta scaderii nivelurilor de estrogen ce are loc la femeile aflate in premenopauza sau chiar menopauza, care incepe de fapt dupa 12 luni de la ultima menstruatie. Lipsa de estrogen, dar si alte tulburari hormonale influenteaza modalitatea in care organismul femeii regleaza caldura.
In ultimul timp tot mai multi specialisti au optat pentru terapia hormonala de substituie pentru a usura aceasta afectiune, dar si pentru alte simptome ale menopauzei precum pielea uscata si uscaciunea vaginului. Multe femei au optat pentru aceast tratament pentru a preveni osteoporoza, bolile de inima, accidentul vascular cerebral, boala Alzhemer dar si unele tipuri de cancer.
Ultimele studii au aratat ca aceasta terapie hormonala de substitutie imbunatateste calitatea somnului intrerupt de bufeuri si a uscaciunii vaginale, poate creste buna dispozitie si calitatea vietii, previne osteoporoza si cancerul de colon, insa nu protejeaza femeile de bolile de inima sau de AVC (accident vascular cerebral), ba chiar, in unele cazuri poate creste riscul aparitiei acestora. De asemenea aceasta terapie creste riscul aparitiei cancerului la san si al trombozei.
In cele din urma, date fiind confuzia si incertitudinea legate de terapia hormonala de substitutie pe durata indelungata, ar trebui avuta in vedere o discutie cu un medic specialist pentru a analiza impreuna riscurile si beneficiile inceperii acestei terapii sau a continuarii ei.
Iata si cateva sfaturi demodate pentru combaterea bufeurilor: renuntati la cafeaua fierbinte – oricat de greu ar parea, deoarece bauturile fierbinti care contin cofeina sunt un factor declansator al bufeurilor; cat mai multe exercitii fizice – acestea nu numai ca fortifica inima si oasele, dar micsoreaza si frecventa producerii bufeurilor si a transpiratiilor nocturne, favorizeaza un somn odihnitor, mentin oasele tari si inima sanatoasa; descoperiti trifoiul rosu – o planta eficienta impotriva bufeurilor este trifoiul rosu. Fitoestrogen natural, acesta si-a dovedit calitatile in studii clinice facute asupra lui. (De preferat sa urmati instructiunile de pe eticheta in privinta cantitatilor); purtati bumbac – deoarece permite umezelii de pe piele sa se evapore si totodata lasa pielea sa respire. Evitati satinul si amestecurile bumbac-poliester deoerece retin umezeala in jurul corpului.
Nu uita că informațiile furnizate în acest articol nu înlocuiesc sfatul medical. Este recomandat să consulți un medic pentru diagnostic și tratament.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.