Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Odată cu înaintarea în vârstă, oamenii se confruntă cu pierderi constante ale densității minerale a oaselor. Pe lângă adoptarea unei diete echilibrate și sănătoase, este important să urmezi un antrenament constant pentru a preveni acest lucru. Citește despre exerciții pentru sănătatea oaselor.
După vârsta de 30 de ani, începi să experimentezi o reducere treptată a densității minerale osoase, care poate duce la o pierdere de aproximativ 1% în fiecare an. Totodată, dacă ești activ fizic în mod regulat, îți poți îmbunătăți sănătatea oaselor pe parcursul vieții.
Exerciții pentru sănătatea oaselor
Orice mișcare care te face să depui efort pentru a te lupta cu gravitația, prin intermediul mișcărilor și ridicărilor, poate fi benefică pentru sănătatea oaselor. În general, activitățile fizice sunt eficiente pentru a susține funcționarea optimă a sistemului osos.
Există mai multe tipuri de exerciții care aduc beneficii sănătății sistemului osos, fără a necesita o pregătire complicată. Acestea pot fi implementate ușor, fără a ridica riscuri semnificative pentru sănătate.
Genuflexiuni
Poți face genuflexiuni eficiente fără să cobori complet până la nivelul podelei. Începe prin a sta cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor, îndoaie genunchii și coboară corpul încet. Poți sprijini, de asemenea, o mână pe un obiect stabil pentru a-ți menține echilibrul, dacă este necesar.
Pentru genuflexiuni, coboară-ți corpul cât poți, însă evită să lași fundul să ajungă sub nivelul genunchilor. La partea de jos a mișcării, contractă mușchii feselor și folosește-i pe cei ai feselor și coapselor pentru a reveni la poziția inițială în picioare. Repetă de opt până la 12 ori aceste exerciții pentru sănătatea oaselor.
Mers combinat cu ridicări de genunchi
Oasele sunt stimulate atunci când sunt supuse unei forțe, lucru ce nu se întâmplă în timpul unei plimbări obișnuite. Alergarea și drumeția pot fi opțiuni utile. Dacă preferi să mergi în pas alert, ia în considerare o rutină de mers combinată cu ridicări de genunchi. Pe măsură ce mergi, apasă ferm pe fiecare picior de două sau trei ori la fiecare 10 pași, simulând că zdrobești un obiect.
Stat într-un picior
Statul într-un picior poate contribui la menținerea echilibrului și sănătății oaselor, conform Healthline. Poți să te sprijini de un obiect de mobilier stabil dacă ai nevoie de suport. Apoi, încearcă să stai pe un singur picior timp de un minut, dacă poți. Repetă exercițiul de echilibru pentru celălalt picior.
Flotări
Poți face flotări la perete cu genunchii îndoiți sau poți încerca să le execuți pe podea, deoarece sunt exerciții benefice pentru sănătatea oaselor. Întinde brațele și depărtează-le la lățimea umerilor pe suprafața din fața ta. Contractează abdomenul, apoi îndoaie brațele, coborând trunchiul spre suprafață. Apoi, împinge-ți corpul înapoi în sus. Poți efectua exercițiul de trei până la cinci ori pe săptămână, luând o pauză între cele două seturi.
De asemenea, în general, exercițiile de rezistență stimulează densitatea osoasă deoarece pun o presiune mai mare asupra oaselor. Acestea includ ridicarea greutăților și antrenamentele cu benzi de rezistență.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.