Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Deodorantele obisnuite contin substante chimice de sinteza, unele dintre ele cancerigene. Alternativa o constituie produsele bio, foarte usor de folosit si aproape la fel de eficiente împotriva mirosului neplacut al transpiratiei. Dintre toate obiceiurile zilnice, protejarea împotriva mirosului neplacut al transpiratiei este, poate, cea mai importanta.
Alegerea antiperspirantului trebuie facuta cu mare grija, pentru ca, spre deosebire de alte produse cosmetice cum ar fi samponul, balsamul sau gelul de dus, acesta nu este îndepartat de pe piele prin clatire. Un antiperspirant bun trebuie sa ofere protectie împotriva mirosului transpiratiei fara sa dauneze.
În multitudinea de oferte de deodorante de pe rafturile magazinelor este foarte greu sa gasim unul care sa contina ingrediente toxice. Totusi, unele antiperspirante sunt mai daunatoare ca altele. Dr. Philippa Dabre, de la Universitatea Reading din Marea Britanie, sustine ca substantele chimice din antiperspirante patrund în piele, în special în zona superioara a sanului, unde se acumuleaza si pot face prapad în organism. Iata în continuare o lista cu cei mai periculosi „agresori“ din compozitia antiperspirantelor:
Compusii de aluminiu. Clorohidratul de aluminiu si zirconiu închide porii, blocand eliminarea transpiratiei. Odata absorbiti în organism, atomii de aluminiu se ionizeaza, se dizolva mai usor si pot fi absorbitit în ficat, rinichi, creier sau în maduva oaselor. Se crede ca o concentratie mare de aluminiu în creier poate duce la declansarea bolii Alzheimer.
Propilenglicolul. Pentru ca acest ingredient functioneaza ca un agent de penetrare, poate fi mai daunator atunci cand este asociat cu alti aditivi chimici. Acest ingredient, folosit chiar si în proportie mica, sub 2%, provoaca iritatii ale pielii la unele persoane, în conditiile în care exista producatori care folosesc propilenglicol chiar si în proportie de 50%. Credeti sau nu, acest compus se gaseste în multe deodorante asa-zis naturale.
Triclosanul. Folosit ca agent antibacterian si conservant, Triclosanul reactioneaza cu apa de la robinet formand cloroform, o substanta chimica avand potential cancerigen. S-a dovedit ca Triclosanul poate sa patrunda în sange si în laptele matern.
Stearatii. Acesti aditivi provin dintr-un proces chimic ieftin care solidifica ingredientele. În timpul procesului cunoscut sub numele de etoxilare, rezulta si 1,4 dioxani, substante chimice cancerigene.
Poti sa spui nu toxinelor din antiperspirante si, în acelasi timp, sa mirosi frumos, alegand produse ale caror ingrediente sunt mai naturale si nu dau efecte secundare. Astfel de ingrediente sunt: Sarurile minerale. Alaunul de amoniu sau potasiu este un ingredient din deodorantele solide care actioneaza asupra proteinelor din sudoare ce sunt descompuse de bacterii producand mirosul greu de suportat de transpiratie. Bicarbonatul de sodiu este cel mai la îndemana antiperspirant bio. Dupa dusul de dimineata, va umeziti degetele în apa, apoi luati un pic de bicarbonat si aplicati sub brat. Este simplu si eficient.
Argila si pulberile. Mineralele din argila cum ar fi caolinul si bentonitul (roca din silicat de aluminiu hidratat) si pudrele naturale pe baza de amidon din cereale sau Maranta Arundinaceae ajuta la absorbirea umezelii.
Astringentii. Salvia, alcoolul si alti astringenti favorizeaza evaporarea umezelii de pe piele si închiderea porilor. Sunt folositi în mod uzual în amestec cu uleiuri esentiale (au proprietati antibacteriene).
Dezintoxicare: Cand schimbi cosmeticele obisnuite cu unele naturale, trebuie sa oferi corpului timpul necesar pentru adaptare. În prima saptamana, trebuie sa supui corpul unei dezintoxicari, pentru a permite eliminarea substantelor chimice din piele. Pentru aceasta se foloseste un sapun natural (poate sa fie preparat în casa cu lesie sau unul bio, cumparat de la plafar), fara coloranti sau parfum, pe care îl utilizezi zilnic, în locul gelului de dus. Abia dupa dezintoxicare este bine sa folosesti un deodorant natural. Alege-l pe cel care ti se potriveste.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.