Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Făcut din fructele de pădure culese din familia arborelui Sambucus, ceaiul de soc a fost un remediu vindecător de mii de ani. Socul este considerat a fi un super-aliment. A fost folosit pentru prima dată de indigenii din America pentru preparate utile in stimularea sistemul imunitar, pentru a detoxifia și a curăța organismul, pentru a reduce inflamația și pentru a trata febra, răceala și gripa.
Dincolo de a fi un simplu medicament popular, socul este încă aprecia si de lumea noastră modernă. Este recoltat și zdrobit în dulcețuri, chiar vinuri și este iubit datorită aromei sale acide și a parfumului delicat de muscat. Este, de asemenea, delicios în ceai și vine și plin de beneficii nutriționale bogate.
Ce este ceaiul de soc?
Ceaiul de soc este făcut din fructele de pădure obtinute din copacului de soc. Boabele sunt culese și apoi uscate înainte de a fi infuzate cu apă pentru a face un ceai cald și liniștitor. Boabele vin în culori diferite - de la negru și roșu la albastru. Au un gust acru și se spune că sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar.
Arborele de soc face parte din familia arborelui Sambucus (numele real Sambucus Nigra) iar fructele de soc poartă, de asemenea, numele de floare de soc. Arborele înflorește peste tot în lume, dar este originar de pe țărmurile europene. Acești copaci pot crește până la 9 metri înălțime și florile cresc in ciorchini albi, cu un parfum delicat asemănător mărului, cunoscut sub numele de floarea de soc. Aceste flori sunt adesea culese și transformate în siropuri. Când sunt preparate sun forma de ceai, dau o colorare închisa și și o aromă dulce.
Ce gust are ceaiul de soc?
Socul nu este la fel de dulce ca unele dintre celelalte fructe de pădure mai populare, dar este dulce si usor acidulat. Este foarte bine stiut faptul ca ceaiului de soc ii puteți schimba gustul pentru a se potrivi gustului dumnevoastra, adăugând alte câteva mirodenii. De la cuișoare la un vârf de scorțișoară, ii puteti oferii gustul pe care vi-l doriti.
Informații nutriționale
Fiecare ceașcă de ceai de soc are un impact destul de important atunci când vine vorba de creșterea aportului nutrițional și de hrănirea corpului exact cu ceea ce are nevoie. Pentru fiecare 30 de grame de soc pe care le folositi pentru o cana de ceai, aveti următoarele componente nutritionale:
20 de calorii
5,2 grame de carbohidrați
0,1 grame de grăsime
17% din aportul zilnic de vitamina C
3% din aportul zilnic de vitamina A
3% din aportul zilnic de vitamina B
2% din aportul zilnic de potasiu
2% din aportul zilnic de fier
Plin de aromă și vitalitate, ceaiul de soc știe să îți împrospătească simțurile și să ajute la intarirea sistemului tău imunitar. Consumul de ceai de soc este uimitor pentru sănătatea ta din cap si până în picioare. Acest ceai poate ajuta la tratarea multor probleme medicale, de la reducerea disconfortului infecțiilor urinare până la combaterea gripei.
Sursa de antociani
Poate un termen mai putin cunoscut, dar antocianinele sunt unul dintre compușii care ajută ceaiul de soc să-și păstreze reputația de a fi un vindecător de top. Acest compus este, de asemenea, cel ce conferă fructelor de pădure culoarea lor neagră și violetă luxuriantă. Dar chiar și dincolo de colorarea drăguță, se știe că antocianinele au și proprietăți de stimulare a sănătății. Sunt o sursă bogată de antioxidanți și, de asemenea, au proprietăți antiinflamatorii. Studiile efectuate atât pe oameni, cât și pe animale au condus la rezultate pozitive care arată că antociani pot reduce riscurile cardiovasculare, ajută la controlul obezității, scad probabilitatea de a dezvolta diabet și multe altele.
Bogat în nutrienți
Unul dintre cele mai bune lucruri cunoscute despre ceaiul de soc este faptul că o singură ceașcă de ceai este plina cu nutrienți. Există o mulțime de antioxidanți în ceaiul de soc, ceea ce este extrem de benefic, deoarece antioxidanții sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți pune în corpul tău, deoarece ajută la apărarea impotriva aparitiei radicalilor liberi și la reducerea riscului de boli cronice. Ceaiul de soc este, de asemenea, plin de vitamina C, plin de fibre esentiane pentru a-ti mentine dieta sanatoasa si bogata in flavonoizi si acizi fenolici.
Întărește sistemul imunitar
Când combini toți acești antioxidanți puternici și o varietate de nutrienți, nu este surprinzător faptul că ceaiul de soc aduce un impuls extraordinar sistemului tău imunitar. Protejarea împotriva virușilor, menținerea pereților celulari puternici, în formă și creșterea producției de citokine inflamatorii, toate se unesc pentru a oferi sistemului tau imunitar un arsenal de apărare pe care să-l folosească împotriva bolilor. Studiile recente au arătat, de asemenea, că polifenolii din fructele de soc au ajutat și la creșterea numărului de globule albe. Cu un sistem imunitar întărit, poti reduce orice risc, de la răceli si pana la cancer.
Prevenirea bolilor
Menținerea corpului sanatos este întotdeauna benefica, mai ales când vine vorba de protejarea calității vieții și prevenirea aparitiei unei game largi de boli. Ceaiul de soc poate reduce riscul apariției unei multitudini de boli, inclusiv atunci când vine vorba de prevenirea cancerului. Se spune că fructele de soc conțin quercetină, despre care se crede că are efecte terapeutice asupra sistemului imunitar, încurajându-l să intre în acțiune și să ajute atunci când vine vorba de tratamentul cancerului.
Deoarece socul poate, de asemenea, să țină sub control nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate ajuta atunci când vine vorba de gestionarea diabetului și poate reduce riscurile apariției complicațiilor produse de aceasta boală.
Protejează împotriva radiațiilor UV și a bacteriilor dăunătoare
Bacteriile dăunătoare pot pătrunde în organism și pot face ravagii asupra sănătății tale. Un mod în care fructele de soc pot ajuta se petrece atunci atunci când vine vorba de infecțiile tractului urinar și constatam capacitatea fructelor de soc in reducerea inflamației.
Când vine vorba de a ne proteja împotriva daunelor cauzate de catre radiatiile solare și de a reduce semnele fizice ale îmbătrânirii, ceaiul de soc este de un real ajutor. Antocianinele care se găsesc în fructele de soc sunt cunoscute a fi un stimulent natural pentru sănătatea pielii și pot proteja împotriva razelor UV. Faptul că boabele de soc sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți și polifenoli, ar putea însemna, de asemenea, că pielea se va bucura și de aceste beneficii, deoarece acești compuși sunt plini de proprietăți antiinflamatorii și pot chiar inversa procesul daunator pielii prin expunerea la radiatiile UV.
Cel mai bun pentru sănătatea cardiovasculară
Dacă doriti să vă mențineți sanatatea inimii, beti o ceașcă de ceai de soc și lăsați-o să isi produca efectele pozitive pentru inima. Un studiu efectuat recent subliniaza faptul ca ceaiul de soc ajuta la reducerea grasimilor din sange, la reducerea colesterolului, lucru mai mult decatt benefic pentru sanatatea inimii.
Un alt studiu subliniaza faptul ca ceaiul de soc ajuta la eliminarea apei din organism si automat ajuta la reducerea tensiunii arteriale, ceea ce cu siguranta este foarte benefic pentru inima.
Ajută la reducerea răcelii
Iarna este anotimpul in care experimentam tot felul de simptome, de la tuse, răceală și alte simptome antivirale precum gripa. Acum, mai mult ca niciodată, este atât de important să reducem riscul de a ne îmbolnăvi de gripă sau răceală și să ne menținem corpul într-o formă maximă. Studiile au arătat că ceaiul de soc poate ajuta la reducerea severității acelor simptome de răceala sau gripa.
Un astfel de studiu a constatat faptul că cei care au consumat 15 ml de sirop de soc, de patru ori pe zi, și-au redus la maxim timpul de vindecare dupa o raceala sau o gripa. Ei au prezentat o îmbunătățire semnificativă și o reducere a simptomelor gripei în 2-4 zile, în timp ce celor care nu au consumat sirop de soc le-au fost necesare 7-8 zile pentru a începe să isi îmbunătățească starea de sanatate.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.