Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Care sunt acele afecțiuni pentru care este benefică sfecla roșie? Aceasta este o legumă rădăcinoasă cu o culoare roșiatică spre mov și un gust dulce-acrișor. Originară din zona mediteraneană, sfecla este cultivată pe scară largă în întreaga lume datorită diversității sale culinare și proprietăților sale benefice pentru sănătate.Cumpărați vitamine și suplimente
Beneficiile multiple ale sfeclei roșii sunt recunoscute încă din antichitate. Chiar Aristotel scria despre aceasta legumă în secolul al IV-lea î.Hr. Sfecla roșie reprezintă o sursă valoroasă de vitamine și minerale, care contribuie la menținerea sănătății și ajută la combaterea anumitor afecțiuni.
Descoperă pentru ce boli este benefică sfecla roșie
În ultimele decenii, sfecla roșie a devenit tot mai populară datorită proprietăților sale excepționale și beneficiilor aduse sănătății. Această legumă s-a dovedit a fi de un real ajutor în prevenirea unor tipuri de cancer și ajutănd la întărirea sistemului imunitar, având capacități de vindecare surprinzătoare, comparabile cu beneficiile siropului din muguri de brad.
Sfecla roșie poate contribui la combaterea cu succes a cancerului, studiile indicând prezența în aceasta a unor compuși cu potențial pronunțat anticancerigen. Fitochimicalele precum betaina și betacianina au demonstrat că au capacitatea de a reduce riscul de apariție și dezvoltare a cancerului.
Consumat cu regularitate sucul de sfeclă roșie poate contribui la reducerea tensiunii arteriale. Nitratul de potasiu din sfecla rosie ajută la dilatarea vaselor de sânge, ceea ce duce la scăderea presiunii arteriale din acestea.
Trebuie știut că sfecla roșie este bogată în antioxidanți, aceștia ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge sub control, fiind astfel benefică pentru persoanele care sunt bolnave de diabet. Cu un indice glicemic scăzut, reprezintă o opțiune excelentă pentru aceste persoane. Sfecla roșie poate contribui și la combaterea anemiei datorită conținutului său relativ ridicat de fier și acid folic, contribuind astfel la creșterea nivelului de hemoglobină.
Fibrele alimentare din sfecla roșie contribuie la menținerea sănătății intestinelor și la o digestie in parametri normali. De asemenea, sfecla prezintă proprietăți de detoxifiante, ajutând astfel la eliminarea toxinelor din organism. Consumul regulat de sfeclă roșie ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, datorită conținutului său relativ bogat în antioxidanți și nutrienți esențiali.
Pe lăngă asta, sfecla roșie poate ajuta la întărirea sistemului imunitar datorită nutrienților săi, cum ar fi vitamina C și zincul, care ajută la întărirea imunității și la protejarea organismului împotriva bolilor și ainfecțiilor.
Care este cantitatea recomandată de sfeclă roșie
Pentru a obține beneficii vizibile pentru organism, consumul ocazional de sfeclă roșie nu este suficient. Specialiștii recomandă introducerea a 100–150 de grame de sfeclă roșie crudă în alimentația zilnică. Dacă cauți un remediu natural pentru îngrijirea pielii, poți încerca crema de sfeclă roșie.
În general, curele cu sfeclă roșie se recomandă pentru o perioadă de la 2 săptămâni până la maximum 2 luni. Totuși, un consum în exces de sfeclă roșie poate provoca anumite stări de greață.
Trebuie menționată incapacitatea organismului de a metaboliza sfecla roșie ceea ce poate determina o colorare roșiatică a urinei. Pentru a evita aceste efecte secundare, este indicat să solicitați opinia unui specialist înainte de a începe o dietă cu sfeclă roșie.
Sfecla roșie se poate consuma în diverse moduri, fie crudă sau gătită. Dacă preferi să o consumi crudă, poți să o tai fin sau să o dai pe răzătoare pentru a o adăuga în salatele verzi, oferind astfel un plus de culoare și de nutrienți. O poți combina cu morcovi, mere, nuci sau brânză pentru a obține o salată delicioasă și hrănitoare.
De asemenea, sfecla roșie poate să fie stoarsă pentru a obține un suc delicios și sănătos. Poți îmbunătăți astfel sucul de sfeclă roșie adăugând alte ingrediente, precum sunt merele, morcovii sau ghimbirul, pentru a crea o băutură revitalizantă și plină de nutrienți.
Acum știind care sunt beneficiile sfeclei roșii, o puteți integra mai ușor în dieta dumnevoastra, fie sub formă de smoothie, murată sau fiartă.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.