Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
După cum este cunoscută ca fiind un simptom al bolii arteriale coronariene, angina pectorală este un tip de durere în piept cauzată de fluxul sanguin scăzut către inimă. De multe ori se simte strângere și presiune. Pentru că poate părea ca fiind o greutate mare care apasă pe piept, ar trebui examinată de un medic.
Deși angina pectorală este destul de răspândită, unele persoane nu o pot distinge de alte tipuri de dureri toracice, cum ar fi arsurile la stomac. Solicitați asistență medicală imediată dacă simțiți dureri inexplicabile în piept.
Simtome de angina pectorală
Există mai multe tipuri de angină pectorală și simptomele variază în funcție de cauză, de odihnă și de medicamente. Cea mai frecventă formă de angină este angina stabilă, care apare de obicei în timpul activității. Aceasta este normală apare ca o durere toracică, și dispare când te odihnești. Angina instabilă apare atunci când cineva este în repaus, este de obicei severă și durează mai mult decât forma stabilă. Un atac de cord apare atunci când fluxul sanguin nu crește, deoarece inima nu primește suficient oxigen. Aceasta este o situație riscantă și necesită intervenție medicală de urgență. Angina variantă este cauzată de spasmul arterelor inimii, nu de boala arterelor coronare. Principalul simptom este durerea toracică severă, și este cauzată de spasmul cauzat de reducerea fluxul de sânge pentru un timp. De obicei apare în cicluri, de cele mai multe cazuri în timpul somnului și noaptea, iar durerea poate fi ameliorată cu medicamente pentru angină.
Angina pectorală are ca simptome dureri și disconfort în piept care se simt ca arsură, presiune sau strângere. Aceste simptome pot merge mai departe în corp, provocând durere în umăr, brațe, gât, maxilar sau spate. Amețeli, oboseală, greață, dificultăți de respirație și transpirație sunt alte semne. Medicul trebuie să examineze imediat orice simptome noi sau cele vechi exacerbate, deoarece poate determina dacă suferiți de angină instabilă sau stabilă. Prin urmare, se pot identifica cauzele și se poate oferii tratamentul adecvat.
Care sunt cauzele anginei pectorale?
Angina pectorală este rezultatul unui flux sanguin redus către mușchii inimii. Inima necesită oxigen pentru a supraviețui, iar sângele îl transportă. Când aceasta nu primește suficient oxigen, poate provoca ischemie. Boala arterială coronariană este cea mai frecventă cauză a fluxului sanguin redus către mușchiul inimii. Angina pectorală poate apărea atunci când cererea de oxigen crește, cum ar fi în timpul exercițiilor fizice, și arterele coronare care sunt îngustate din cauza depunerilor de grăsime nu pot face față pentru a oferii fluxul sanguin necesar.
Un medic de specialitate vă poate examina și vă întreabă despre simptome și factori de risc, inclusiv dacă aveți o boală de inimă în familie. Electrocardiograma, care măsoară fluxul electric al inimii, este unul dintre testele care sunt folosite pentru a diagnostica și confirma o boală de inimă. Electrozii, cu benzile lipicioase, sunt fixate pe piept și, uneori, pe picioare și brațe. Firele sunt sunt conectate la un computer care monitorizează rezultatele testului. O electrocardiogramă poate indica dacă inima bate prea repede sau prea încet și dacă ați avut sau nu un atac de cord.
Nitrații pot fi utilizați în tratament pentru a relaxa și lărgi vasele de sânge, permitând astfel camai mult sânge să ajungă la inimă. Nitroglicerina este cea mai utilizată formă, dar unii oameni trebuie să ia nitrați preventiv pe termen lung. Aspirina reduce, de asemenea, coagularea sângelui, ceea ce facilitează trecerea sângelui prin arterele coronariene îngustate. Riscul de atac de cord poate fi redus prin prevenirea cheagurilor. Cu toate acestea, este imposibil să tratați angina pectorală și simptomele sale fără să consultați în primul rând un medic calificat.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.