Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Există păreri conform cărora aspirina (acidul acetilsalicilic) este unul dintre medicamentele care nu au cum să facă rău organismului uman, ba din contră, se crede chiar că ar fi chiar recomandabil consumul zilnic al unei pastile de aspirină şi că este bine să o ai totdeauna la îndemână.
E adevărat, aspirina este un medicament accesibil, se eliberează fără restricţii şi chiar face bine în anumite cazuri, ea putând fi folosită pentru a trata durerile de cap, febra, durerile reumatice, durerile dentare, nevralgiile sau inflamaţiile. Cercetătorii au demonstrat chiar că reduce considerabil riscul apariţiei bolilor de inimă. În doze mici (75-100mg), aspirina poate preveni formarea cheagurilor de sânge şi poate reduce severitatea unui atac de cord, dacă este administrată de la primele simptome.
Cu toate acestea, aspirina nu este recomandată persoanelor sănătoase pentru a preveni bolile cardiovasculare. Foarte multe persoane nu cunosc riscurile care apar în cazul consumului regulat de aspirină. Ea poate fi nocivă în doze mari şi poate avea efecte secundare extrem de grave:
· aspirina poate declanşa alergii manifestate prin mâncărimi, erupţii cutanate
· poate creşte riscul hemoragiilor, datorită accentuatului efect fluidizator
· favorizează retenţia apei, care se manifestă prin umflarea picioarelor şi prin hipertensiune arterială
· administrarea frecventă poate favoriza apariţia ulcerului gastric şi a sângerărilor gastro-intestinale (creşte nivelul acidităţii)
· poate irita stomacul, provoca stări de greaţă şi stări de vomă, de aceea este bine să fie administrată după servirea mesei
· poate declanşa crize de astm
· aspirina favorizează eliminarea vitaminei C din organism
· este „inamicul” fierului din organism, a zincului şi a vitaminei B12
· poate determina anemii
De aceea administrarea aspirinei nu este recomandată persoanelor cu probleme de coagulare a sângelui, diabeticilor şi persoanelor hipertensive, deoarece poate afecta rinichii. De asemenea, există o mulţime de medicamente care pot reacţiona cu aspirina, cum ar fi ibuprofenul, corticosteroizii şi unele antidepresive. Aşadar, chiar dacă aspirina este „la liber”, înainte de-a o consuma ţineţi cont şi de efectele secundare pe care le poate avea.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.