Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Atunci cand vine vorba de mancare, alimentele bine alese pot deveni aliatele tale in lupta cu bolile, atat timp cat stii sa le alegi cu atentie. In special legumele si mirodeniile te pot ajuta sa ramai sanatos.
Unele dintre ele au efecte antibiotice, aparand corpul de microbi si fel de fel de alte microorganisme care ti-ar putea face rau. Mai toti specialistii avertizeaza in ultima vreme legat de antibioticele sintetice, adica pastilele la care multe persoane sunt tentate sa recurga atunci cand se imbolnavesc.
Acestea te ajuta pe moment, dar daca sunt folosite in exces vor ajuta virusurile sa dezvolte o rezistenta la tratament, iar organismul tau nu va mai avea cum sa fie aparat.
Antibioticele naturale, insa, cele luate din produsele alimentare, sunt cat se poate de bune si nu au aceste efecte negative. Iata ce poti consuma pentru a tine departe microorganismele, potrivit Care2:
Ceapa si usturoiul
Aceste doua alimente inrudite, cu proprietati antibacteriene, sunt folosite de multi ani in medicina populara pentru a trata de la mici inconveniente pana la inflamatii severe, atat interne, cat si externe. Sulful continut reprezinta elementul-cheie.
In cadrul unui studiu, usturoiul a fost testat pe soarecii expusi la stafilococi. Rezultatele au aratat ca el a aparat soarecii de elementele patogene si le-a redus in mod semnificativ procesele inflamatoare.
Atat usturoiul, cat si ceapa sunt bune pentru prevenirea racelilor si a gripei, iar usturoiul, cu proprietatile sale antifungice, previne infectiile. Ceapa are numerosi fitonutrienti ce indeparteaza radicalii liberi din organism, care, lasati necontrolati, ar putea duce la cancer.
Mierea
Mierea este folosita de cand lumea pe post de tratament antibiotic, fiind buna pentru numeroase boli si pentru vindecarea mai rapida a ranilor. Contine enzime care elibereaza peroxid de oxigen si impiedica vietuirea bacteriilor. In medicina chinezeasca, mierea este consumata pentru buna functionare a ficatului, pentru neutralizarea toxinelor si pentru ameliorarea durerii.
Datorita proprietatilor sale antibacteriene, este eficienta si in cazul bacteriei Heliobacter pylori si a ulcerului stomacal.
Varza
Impreuna cu broccoli, conopida si napul, varza este recunoscuta pentru proprietatile ei tamaduitoare. Un motiv este reprezentat de sulful pe care il contine, altul fiind vitamina C, considerata un antibiotic natural. O cana de varza ofera in jur de 75% din cantitatea zilnica permisa.
Varza este foarte buna in cazurile de ulcer al stomacului. Bea cate o jumatate de cana de suc de varza de 2-3 ori pe zi, inainte de mese, pentru 2 saptamani. Adauga o jumatate de lingurita de miere naturala, nefiltrata si amesteca.
Poti folosi acest aliment si pe suprafata pielii, scapand de durerile de sani provocate de sindromul premenstrual sau in cazul in care alaptezi.
Mancare fermentata
Din ce in ce mai multi doctori recomanda sa iei probiotice impreuna cu tratamentele antibiotice pentru a inlocui microflora care este distrusa de acest tip de pastile. Legumele fermentate sunt incarcate de asemenea microorganisme bune si le poti gasi sub forma de concentrat, de capsule, la magazinele naturiste. Si daca mananci muraturi, insa, vei beneficia de acelasi ajutor.
Probioticele ajung astfel usor in intestine si de aici se duc acolo unde este nevoie de ele in organism.
Mirodenii
Exista numeroase mirodenii cu proprietati antimicrobiene, pe care le poti folosi zilnic in diverse feluri de mancare pentru a te bucura de efectele lor. Dintre ele, trebuie amintite menta, busuiocul, scortisoara, rozmarinul, oregano, piperul, ghimbirul, patrunjelul, mustarul, nucsoara sau chimenul dulce.
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.