Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Eşti tentat să mănânci, în fiecare zi, diverse alimente care arată excelent, dar ştii că sunt pline de conservanţi şi coloranţi foarte periculoşi pentru sănătatea ta? Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi te avertizează care sunt cele mai periculoase E-uri din produsele alimentare pe care nu trebuie să le consumi.
E 102 (tartrazină)
Acesta e un colorant galben, care imită culoarea naturală a gălbenuşului de ou şi a portocalelor. Se găseşte în băuturi alcoolice şi nonalcoolice, precum nectarul de culoare galbenă, sucurile cu aromă de portocală, este foarte răspândit în lichioruri, fructe şi legume confiate, produse de cofetărie, croissant, îngheţată (foto), glazuri, creme, biscuiţi de culoare galbenă, brânză topită, produse lactate aromate, icre de peşte, supe instant, snackuri pe bază de cereale sau amidon, dar şi în numeroase sosuri şi maioneze. Cu alte cuvinte, în mai toate produsele pe care le consumăm. Provoacă, la copii, astm, rinite, urticarie. Cea mai gravă afecţiune cu care ne putem pricopsi din cauza acestor produse este sindromul de hiperactivitate (ADHD), care se manifestă prin crize profunde de agitaţie. Pe lângă ADHD, tartrazina provoacă diferite forme de cancer, tumori tiroidiene şi creşte riscul de suicid.
E 104 (Galben de chinolină)
E un colorant galben foarte periculos. Se găseşte în sucuri, croissant (foto) şi produse de cofetărie. Poate provoca alergii, astm, dermatite şi sindromul care produce agitaţie, denumit ADHD.
E 110 (Galben de portocaliu)
Se foloseşte la prepararea sucurilor care au culoarea galbenă sau oranj, dulciuri şi gumă de mestecat. Provocă alergii, congestie nazală, astm şi disfuncţii ale percepţiei gustului.
E 230 (bifenil)
E un conservant interzis în Uniunea Europeană, însă se utilizează în alte ţări din afara Comunităţii, îndeosebi în Turcia. Este folosit pentru conservarea citricelor (foto). E cancerigen şi extrem de periculos pentru sugari, atunci când e consumat de mamele care alăptează.
E 150 B,C,D (carameluri)
Prezent în mai toate dulciurile, în berea neagră, dar şi în whisky.
E 151 (negru briliant)
Se găseşte în ciocolata neagră. Este un colorant care, în timp, produce cancer.
E 131, E 133 (albastru patent V, albastru briliant)
Aceşti coloranţi de culoare albastră se găsesc în diferite bomboane, sucuri şi, cel mai mult, în guma de mestecat. Produc afecţiuni ale cavităţii bucale şi au o acţiune cancerigenă puternică.
E 122 (azorubină)
Coloranţii roşii se găsesc în multe preparate din carne, în dulciuri (foto), în creme şi în băuturi. Pot provoca mai multe forme de cancer.
Conservanţii
Conservanţii (E 220 şi E 228 sau sulfiţii) reprezintă o altă categorie de E-uri care se găsesc într-o gamă largă de alimente. Aceştia se găsesc în mai toate produsele, dar în special în vin. Sulfiţii încetinesc asimilarea vitaminei B1, provoacă afecţiuni intestinale şi astm. Sursa: libertatea.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.