Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți și în acizi grași sănătoși, care au efect neurostimulator, antidepresiv și cardioprotector. În ultimii ani, cercetările arată este mai eficientă chiar și decât unele medicamente. Condiția este să fie cât mai bogată în cacao, peste 60%. Iată la ce ajută ciocolată neagră.
Reduce tensiunea arterială. Flavonoizii din cocoa ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la scăderea colestero-lului. În timp, s-a demonstrat că ciocolata neagră este aproape la fel de eficace ca și medicamentele antihiper-tensive.
- Îmbunătățește circulația sângelui către creier timp de două-trei ore de când o consumi. Datorită flavonoizilor din cacao, vasele de sânge din creier se dilată și permit pătrunderea unei cantități mai mari de sânge și implicit de oxigen. Așa că atunci când mâncăm ciocolată neagră ajutăm creierul să lupte împotriva oboselii, insomniei și îmbătrânirii.
- Îmbunătățește starea de spirit. Feniletilamina, o substanță chimică secretată de creier, dar care se găsește și în ciocolată, induce o stare de euforie și excitație asemănătoare cu cea din timpul preludiului.
- Reduce riscul de atac de cord. Cercetătorii americani arată că mâncând câteva pătratele de ciocolată în fiecare zi vom reduce cu 50% riscul să murim în urmă unui atac de cord. Sângele se coagulează mai greu în cazul celor care mănâncă ciocolată.
- Îmbunătățește nivelul zahărului în sânge. Aceste caracteristici se datorează tot flavonoizilor. Cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât conține o cantitate mai mare de flavonoizi.
- Alungă oboseala cronică. Adulții care suferă de acest sindrom și mănâncă zilnic, timp de aproape o săptămână, în jur de 50 de grame de ciocolată, cu un conținut de cacao de 85%, se simț mai puțin obosiți.
- Crește colesterolul ”bun” și îl scade pe cel ”rău”. Acest beneficiu se datorează în special antioxidanților, care, împreună cu cei din fructe, legume, ceai și vin, reduc riscul de boli cardiovasculare.
- Reduce tusea. Un studiu britanic arată că o substanță din cacao poate fi mult mai eficientă împotriva tusei chiar și decât un medicament. Sursa: libertatea.ro
31.01.2012 la 14:45
pai in urma cu 2 zile tot aici am citit un articol in care scria ca ciocolata neagra e cancerigena
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.