Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Iarna readuce în peisaj, inevitabil, bolile specifice sezonului rece, care afectează, în special, sistemele respirator şi digestiv. De obicei, dieta de iarnă este bogată în grăsimi. În schimb, fructele şi legumele sunt consumate în cantităţi neglijabile. Din acest motiv, imunitatea este tot mai scăzută în anotimpul rece, iar digestia, îngreunată.
O dietă sănătoasă, urmată cu responsabilitate, va îmbunătăţi considerabil sistemul imunitar. În anotimpul rece, nutriţioniştii recomandă consumul unor alimente care restabilesc balanţa metabolică. Printre acestea, se recomandă consumul de grepfrut, murături, usturoi sau morcovi. Dar să le luăm pe rând.
Extrem de bogat în vitamine şi minerale, grepfrutul este recomandat persoanelor care suferă de afecţiuni ale ficatului sau ale splinei. Consumul acestui fruct cu regularitate îmbunătăţeşte sistemul imunitar. Extrem de bogat în Vitamina C, fosfor şi potasiu, tratează răcelile şi ajută la scăderea febrei.
Murăturile sunt bogate în vitamine, minerale şi fibre. Se recomandă, însă, consumul murăturilor preparate în casă, fără conservanţi. Se pare că, prin acest proces, proprietăţile legumelor sunt conservate. Prin fermentare, li se adaugă o cantitate considerabilă de vitamine, un motiv în plus pentru nutriţionişti să recomande introducerea lor în dieta zilnică.
Nu mai e un secret pentru nimeni: usturoiul are proprietăţi antiinflamatorii, analgezice şi antibacteriene. Mai mult, acesta creşte imunitatea şi se foloseşte, cu succes, la tratarea multor boli (diabet, diaree, cancer de colon), încă din Antichitate. În plus, consumat atât proaspăt, cât şi făcut mujdei, usturoiul dă o savoare deosebită mâncărurilor şi reduce colesterolul. Doctorii recomandă consumul de usturoi cel puţin o dată pe săptămână.
Morcovii conţin vitaminele de care avem nevoie iarna, când pielea nu mai este stimulată de soare să producă Vitamina D. Aceste legume conţin beta-caroten, vitaminele A, B1, B2, C şi săruri minerale, precum calciu, magneziu, fier, potasiu, sodiu, fosfor. Nutriţioniştii recomandă consumul lor în stare crudă, în special în salate.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.