Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
S-au adunat deja primele roade ale stupilor, iar mierea de vară e vedeta leacurilor- minune. Şi celelalte produse provenite din stup sunt însă cel puţin la fel de bune pentru sănătate. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist în homeopatie, îţi spune ce afecţiuni poţi trata cu miere, propolis, lăptişor de matcă, venin de albine sau cu polen.
Mierea ameliorează afecţiunile grave
Introdusă moderat în alimentaţie, mierea rezolvă carenţele de vitamine şi minerale, iar folosită în scop terapeutic, ameliorează bolile digestive, cele hepato-biliare, respiratorii, cardiovasculare, nervoase şi renale.
Propolisul întăreşte imunitatea
Se foloseşte intern, ca tinctură sau tablete, pentru a preveni infecţiile virale, întărirea sistemului imunitar sau bronşite. Extern, efectul său antibacterian îl face util în tratarea arsurilor şi a multor tipuri de răni. Se aplică direct pe plagă.
Polenul alungă răceala
Se consumă sub formă de supliment nutritiv pentru întărirea organismului şi creşterii rezistenţei la infecţiile de sezon. La indicaţia apiterapeutului, polenul poate fi administrat ca tratament pentru problemele hepatice, cele de prostată sau chiar unele afecţiuni psihice.
Lăptişorul de matcă reduce colesterolul
E bogat în complexul de vitamine B. E un important remediu pentru stres (datorită vitaminei B5) şi, administrat ca supliment nutritiv, energizează organismul, protejează sistemul nervos şi reduce colesterolul.
Veninul de albine calmează durerile reumatice
Principalele afecţiuni în care veninul de albine şi-a dovedit eficienţa sunt reumatismele, nevralgiile şi scleroza multiplă. Indicat de medic, acesta e considerat un eficient stimulent imunitar.
Cum să te fereşti de falsuri
Mierea naturală se zahariseşte după câteva luni (maximum doi ani, în cazul mierii de salcâm); mierea falsă rămâne lichidă şi la temperaturile scăzute;
Mierea curată are aspect omogen şi cristale fine;
Mierea în care s-a pus prea multă apă (pentru a o “înmulţi”) are cristale mari, grosiere;
Cea mai bună garanţie de calitate este eticheta de pe borcănaş: ea trebuie să conţină data recoltării şi a ambalării, sursa florală a mierii şi temperatura la care a fost cristalizată (maximum 40°C). Sursa: libertatea.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.