Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Majoritatea cărților de specialitate care vorbesc despre mâncare menționează faptul că mâncărurile pe care le consumi afectează în mod direct performanţele creierului.
Unii dintre noi ne-am lovit de această teorie încă din copilărie, când ni se spunea că dacă o să mâncăm untură de peşte o să devenim mai inteligenţi.
Specialiştii spun că pentru a ne menţine creierul sănătos şi tânăr avem nevoie de informaţii referitoare la suplimente nutriţionale, vitamine, produse alimentare, stilul de viaţă potrivit, pe scurt, de tot ceea ce avem nevoie pentru a ne folosi în folosi în întregime potenţialul intelectual, emoţional şi creativ, adică pentru a ne menţine creierul sănătos.
Cu o alimentaţie potrivită, creierul gândi mai rapid, poate avea o memorie mai bună şi poate ajuta să vedem lucrurile ceva mai optimist.
Mazăre şi pâine prăjită
Creierul este cel mai lacom organ al corpului, cu anumite cerinţe dietetice, iar specialiştii spun că ceea ce mâncăm poate afecta gândirea, pozitiv sau negativ.
Creierul este alimentat cel mai bine printr-o aprovizionare constantă cu glucoză şi multe studii arată că dacă sărim peste micul dejun scădem performanţele la şcoală şi la serviciu.
Potrivit unui studiu, copiii care au consumat la micul dejun băuturi carbogazoase şi snacks-uri dulci au atins un nivel al performanţei asemănător unui bătrân de 70 de ani. Mazăre şi pâine prăjită, iată o combinaţie mult mai bună potrivit Barbarei Stewart de la Universitatea din Ulster, Marea Britanie. Pâinea prăjită a crescut semnificativ punctajele obtinute de copii la o serie de teste cognitive, iar când testele au devenit mai dificile, mic-dejunul bogat în proteine, bazat pe mazăre, a funcţionat cel mai bine. Mazărea este de asemenea o sursă bunăa de fibre, şi alte cercetari arată că există o legătură între o dietă bazată pe multe fibre şi inteligenţa îmbunătăţită.
Omletă şi salată
Nutriţioniştii spun că o alegere inteligentă pentru masa de prânz sunt omleta şi salată. O salată plină de antioxidanţi, inclusiv betacaroten şi vitaminele C şi E ar trebui să ajute să ne menţinem creierul. Cercetătorii de la Universitatea din Carolina şi Irvine au descoperit că o dietă bogată în antioxidanţi a îmbunătăţit abilităţile cognitive a 39 de câini de vânătoare bătrani.
Adăugaţi la prânz un desert din iaurt, deoarece iaurtul conţine aminoacidul tirosin de care e nevoie pentru producerea de neurotransmitatori ca şi dopamina şi noradrenalina. Studii făcute de armata SUA indică faptul că tirosinul scade în cantitate când suntem stresaţi şi că suplimentarea consumului său poate îmbunătăţi memoria şi atenţia.
Căpşuni şi afine la cină
La cină ar trebui să consumăm căpşuni şi afine. Rozătoarele hrănite cu aceste fructe au arătat semne clare de îmbunătăţire a coordonării, concentrării şi memoriei pe termen scurt.
Fructele precum grapefruit, mere, cireşe, portocale şi struguri sunt recomandate pentru a ne îmbunătăţi performanţele creierului, în detrimentul sucurilor de fructe, care datorită fibrei din ele încetinesc absorbţia zahărului. Un măr întreg este mai sănătos pentru creier decât sucul de mere. Totuşi, sucul proaspăt făcut din multă pulpă de fructe este mai bun decât sucul filtrat.sursa: evz.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.