Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Stresul, dieta dezechilibrată şi lipsa odihnei sunt doar câţiva dintre factorii care afectează memoria, potrivit medicului Amy Jamieson-Petonic. Există o serie de nutrienţi care ajută însă la îmbunătăţirea capacităţii de memorare, scrie Huffington Post. Printre acestea, fructele de pădure, ciocolata neagră, migdalele, uleiul de măsline, ceaiul verde.
Fructele de pădure conţin un antioxidant care îmbunătăţeşte performanţele creierului, fiind eficiente chiar și pentru persoanele vârstnice.
Migdalele sunt hrana ideală pentru creier. Acestea conțin o substanță proteică ce stimulează capacitatea de memorare.
Ciocolata neagră, care are 70% cacao, este bine-cunoscută pentru conținutul bogat de flavonoizi, antioxidanţi indispensabili creierului.
Uleiul de măsline conţine o substanţă chimică ce ajută creierul să reţină mesajele care ajung la el. De asemenea, conţinutul ridicat de acizi graşi Omega 3 îl recomandă pentru dieta zilnică.
Ceaiul verde ajută, de asemenea, memoria, studiile dovedind eficiența acestuia în prevenția pierderile de memorie. sursa: cotidianul.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.