Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Urmare a activităţii de îndrumare metodologică desfăşurată de inspectoratele teritoriale de muncă, a rezultat necesitatea unui proiect pilot, la nivel local, în diferite domenii de activitate economică, în principal în domeniile de activitate cu riscuri specifice, a cărui dezvoltare să urmărească îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă a lucrătorilor din întreprinderile mici şi mijlocii.
Întreprinderile selectate pentru desfăşurarea proiectului, vor fi informate, îndrumate, monitorizate şi controlate în vederea eliminării deficienţelor identificate de inspectorii de muncă şi îmbunătăţirii stării de securitate şi sănătate în muncă.
Evaluarea finală a acestor întreprinderi va stabili dacă obiectivele proiectului au fost atinse şi dacă aceste întreprinderi se pot constitui în exemple de bune practici pentru celelalte unităţi, urmând a fi promovate de către inspectorii de muncă în cadrul întâlnirilor trimestriale cu angajatorii, cu reprezentanţii acestora, cu lucrătorii desemnaţi şi cu partenerii sociali.
OBIECTIVELE ACŢIUNII
OBIECTIVUL 1
Îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă în întreprinderile mici şi mijlocii.
MIJLOACE DE ATINGERE A OBIECTIVULUI
Activităţi de informare, conştientizare, monitorizare şi control privind respectarea prevederilor legale referitoare la legislaţia de securitate şi sănătate în muncă.
OBIECTIVUL 2
Promovarea de către inspectorii de muncă a rezultatelor iniţiale, precum şi a unora din rezultatele intermediare obţinute, ca exemple de bune practici privind îmbunătăţirea stării de securitate şi sănătate în muncă pentru celelalte întreprinderi/unităţi mici şi mijlocii din judeţ.
MIJLOACE DE ATINGERE A OBIECTIVULUI
Se vor organiza trimestrial mese rotunde, întruniri cu reprezentanţi ai întreprinderilor mici şi mijlocii din judeţ, cu lucrătorii desemnaţi şi cu partenerii sociali, cu referire la rezultatele proiectului în vederea disemninării exemplelor de bune practici în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.
ETAPELE DE DESFĂŞURARE
Acţiunile de informare, conştientizare, monitorizare şi control a stării de securitate şi sănătate în muncă în vederea stabilirii acţiunilor ce urmează să fie întreprinse în intreprinderile din categoria IMM-urilor se vor desfăşura în şase etape, pe parcursul întregului an 2013 sub forma unui program pilot specific fiecărui inspectorat.
La nivel de ITM Botoşani au fost selectate un număr de 14 IMM-uri pentru monitorizarea stării de securitate şi sănătate în muncă pe parcursul anului 2013, până la aceasta dată fiind efectuate controale de evaluare a stării de sănătate şi securitate în muncă iniţiate pentru un număr de 1560 lucrători, fiind constatate un numar de 51 deficienţe pentru care s-au dispus măsuri de îndreptare, angajatorii fiind sancţionaţi cu avertismente.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.