Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Potrivit statisticilor, în România, trăiesc peste 139.000 de persoane cu handicap fizic şi, după cum se ştie, principala modalitate de recuperare pentru acesta este kinetoterapia.
Datorită situaţiei economice, şi nu numai, multe persoane nu au posibilitatea să meargă într-un centru de recuperare medicală sau, dacă merg, perioada de tratament este în medie de 15 zile pe an, ori lor le sunt necesare zilnic, exerciţii de recuperare pentru menţinerea mobilităţii. Pe lângă aceste persoane, sunt multe alte categorii de pacienţi, care necesită gimnastică medicală. De aceea, cerem Ministerului Sănătăţii, să înfiinţeze în fiecare spital local, câte un post de kinetoterapeut şi unul de maseor, pentru recuperare.
După ce a reuşit să obţină aprobările pentru învăţământ la domiciliu, contrar multor “bariere”, Marius Giradă revine în atenţie cu o petiţie ce urmăreşte promovarea şi extinderea asistenţei medicale şi de specialitate, pentru persoanele cu handicap, şi nu numai. Astfel, tânărul dorohoian – despre care publicaţia noastră a scris în nenumărate rânduri, remarcând “lupta” acerbă a acestuia pentru unele drepturi sociale, în pofida unei stări de sănătate extrem de precare -, face din nou un exerciţiu civic, fiind iniţiatorul unei petiţii, ce are în obiectiv încadrarea spitalelor cu un kinetoterapeut şi un maseor. Iniţiativa ar fi extrem de benefică, mărind atracţia şi serviciile oferite de unităţile medicale, şi, totodată, ar veni în sprijinul celor cu nevoi speciale sau probleme de sănătate, de acest profil.
Referindu-se la acest demers, Marius Giradă a remarcat: “Visurile copilăriei sunt multe şi îndrăzneţe căci mintea noastră zboară spre idealuri mari. Aşa visam să fac un centru de recuperare în Dorohoi, dar a rămas doar o aspiraţie frumoasă. Un nou ideal, mă animă: să fie un kinetoterapeut şi un maseor în fiecare spital local. Vă rog să fiţi alături de mine prin semnarea şi promovarea acestei petiţii, deoarece mulţi români pot beneficia, dacă aceasta va avea succes.”
Precizăm că, această petiţie, poate fi semnată online, la următoarea adresă: http://www.petitieonline.ro/petitie/un_kinetoterapeut_si_un_maseor_in_fiecare_spital_local-p13861150.html
06.07.2013 la 21:32
Este surprinzător ca unii cititori ai acestui articol au dificultăți în înțelegerea unui mesaj atât de elocvent. Marius lupta cu multi factori sociali și chiar “sisteme”, pentru a le scoate din încremenire. Pentru un sistem medical prins în mrejele indiferentei și ale incapacității, este remarcabil ca un simplu tânăr dorohoian vine cu astfel de sugestii, care eu aspectul unor adevărate servicii medicale, la care avea dreptul Romania, de după 1990, dar care au fost doar lozinci electorale, care au sucombat într-un timp foarte scurt. Cei care se ocupa de “imensele afaceri” ale BAC-ului unde au fost la derularea proiectelor pentru sănătate, la cheltuirea banilor europeni și la gestionarea sindicatului de ramura ?
05.07.2013 la 21:00
Datorita unui om cu suflet bun mi-a rezolvat defectiunea la calculator si pot sa fiu la curent cu semnaturile pentru petitie ,ii multumesc din suflet ca m-a ajutat ca sa pot comunica cu toti prietenii de buna credinta .
04.07.2013 la 18:49
Acest tânăr, care scrie cu nasul la calculator, se zbate să facă ceva util pentru el și semenii săi, până când apare "vecinul" binevoitor care propune (pentru început) 3 ședințe pe săptămână. Ești comic frate, m-ai făcut să râd. Mai ai astfel de soluții ? Mai bine semnai petiția...mai de folos erai ! Cât despre sistem, poate ai să învingi Marius și Ministerului Sănătăţii, asa cum ai învins Ministerul Educației
04.07.2013 la 13:02
Intrebare: De ce sa fie considerata actiunea "impotriva sistemului" ? Nu e nimic impotriva "cuiva". Problema ar fi in ceea ce priveste costurile pentru cei 2 angajati (cu norma intreaga) raportat la numarul de cazuri din orasul nostru si din imprejurimi. Dar - posibila solutie ar fi ca exercitiile pentru persoanele cu dizabilitati sa fie efectuate (pentru inceput) de 3 ori pe saptamana.
04.07.2013 la 11:07
Singur împotriva sistemului, este greu de realizat aceasta problema pentru care ar beneficia și persoane fără handicap. Din păcate, de aproximativ 3-4 zile nu își poate folosi calculatorul (datorita unor defecțiuni). Fara acces la internet, nu își poate promova aceasta petiție. Fiecare dintre noi, dorohoienii, îl putem "ajuta" prin aceasta semnătură.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.