Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Asociația Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței deschide în perioada 02 septembrie – 04 octombrie 2013 sesiunea pentru depunerea proiectelor aferente Măsurii 411.21 „Modernizarea exploatațiilor agricole” din cadrul Planului de Dezvoltare Locală Codrii Herței.
Fondurile nerambursabile disponibile în această sesiune, pentru finanțarea proiectelor privind modernizarea exploatațiilor agricole, sunt de 277.182 de euro, fiind alocați acum toți banii disponibili până la finalul perioadei de finanțare, respectiv 31.12. 2013.
În mod obligatoriu, proiectul pentru care se solicită finanțare trebuie implementat în teritoriul G.A.L. Codrii Herței. Aria geografică a teritoriului cuprinde următoarele comune: Cândești, Concești, Cordăreni, Cristinești, Dersca, George-Enescu, Hilișeu-Horia, Hudești, Ibănești, Lozna, Mihăileni, Pomârla, Șendriceni, Suharău (județul Botoșani) și orașul Siret (județul Suceava).
Rezultatul procesului de selecţie intermediar va fi publicat la sediul G.A.L. Codrii Herței si pe site-ul www.codriihertei.ro. În termen de 3 zile lucrătoare de la publicarea raportului intermediar se vor transmite solicitanţilor de finanţare notificări cu privire la selectarea /neselectarea proiectelor depuse. Solicitanţii care au fost notificati de către G.A.L. Codrii Herței ca proiectele acestora nu au fost selectate, pot depune contestaţii la sediul G.A.L. din localitatea Dragalina, comuna Cristinești, judeţul Botoșani, in termen de 5 zile lucrătoare de la primirea notificării. Contestaţiile depuse vor fi soluţionate de o Comisie de Contestaţii, membrii acesteia fiind diferiti de cei existenţi in Comitetul de Selecţie a proiectelor. Publicarea Raportului Comisiei de Soluţionare a Contestaţiilor se va face la sediul G.A.L. si pe site-ul www.codriihertei.ro.
Totodată, pe pagina de internet a Asociației (www.codriihertei.ro) a fost publicată ultima variantă a Ghidului Solicitantului, versiunea 10, aplicabilă pentru depunerea proiectelor din această sesiune.
Ghidul Solicitantului aduce modificări privind alocarea fondurilor nerambursabile europene pentru Măsura 411.21. Astfel, se va acorda finanțare europeană nerambursabilă în mod separat pentru sectoarele vegetal şi zootehnic, pentru implementarea standardelor privind laptele și protecția apelor și pentru beneficiarii Măsurii 141 „Sprijinirea exploatațiilor agricole de semi-subzistență”.
În privința cheltuielilor eligibile, au fost aduse clarificări cu privire la mijloacele de transport specializate. Astfel, vor fi considerate eligibile doar acele mijloace de transport care transporta numai un anumit tip de mărfuri adecvate activităților descrise in proiect. În consecinţă, mijloacele de transport eligibile pot fi autocisterne, autoizoterme, mijloace de transport albine, animale.
Selecția proiectelor în vederea acordării finanțării se va realiza conform criteriilor de selecție publicate în Anunțul de lansare și Ghidul Solicitantului, disponibile gratuit pe pagina de internet www.codriihertei.ro sau la sediul Asociației din localitatea Dragalina, comuna Cristinești, județul Botoșani.
Depunerea proiectelor aferente Măsurii 121 se va face la sediul Asociației Grupul Pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 15:00. Termenul limită al depunerii cererilor de proiecte pentru această sesiune este vineri, 4 octombrie 2013, ora 15:00.
INFORMAŢII SUPLIMENTARE
Măsura 411.21 „Modernizarea exploataţiilor agricole” se încadrează în Axa I – „Creşterea competitivităţii sectorului agricol şi silvic” şi are ca obiectiv general creşterea competitivităţii sectorului agricol printr-o utilizare mai bună a resurselor umane şi a factorilor de producţie şi îndeplinirea standardelor naţionale şi a standardelor comunitare.
Obiectivele specifice se referă la:
1. Introducerea şi dezvoltarea de tehnologii şi procedee noi, diversificarea producţiei, ajustarea profilului, nivelului şi calităţii producţiei la cerinţele pieţei, inclusiv a celei ecologice, precum și producerea şi utilizarea energiei din surse regenerabile;
2. Adaptarea exploataţiilor la standardele comunitare;
3. Creşterea veniturilor exploataţiilor agricole sprijinite;
4. Sprijinirea membrilor grupurilor de producători sau ai altor forme asociative în vederea încurajării fenomenului de asociere.
Obiectivele operaţionale se referă la:
Promovarea investițiilor în exploataţiile agricole din sectorul vegetal și de creştere a animalelor pentru realizarea de construcţii noi şi/ sau modernizarea construcţiilor agricole existente din cadrul acestora şi a utilităţilor aferente, achiziţionarea de maşini şi utilaje noi, înfiinţarea de plantaţii etc.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul acordat prin Măsura 411.21 sunt fermierii definiţi conform PNDR ca fiind persoane fizice sau juridice, care practică în principal activităţi agricole – activitate principală conform Certificatului de Înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului – a căror exploataţie este situată pe teritoriul ţării, are o dimensiune egală sau mai mare de 2 UDE1, și care este înregistrată în Registrul unic de identificare / Registrul agricol. Astfel, pentru a beneficia de sprijin prin FEADR un solicitant trebuie să aibă ca obiect principal de activitate domeniul agricol, conform Certificatului de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului, respectiv codul CAEN 01xx.
Pentru a demonstra că practică în principal activităţi agricole, în cazul unei activitati existente, solicitantul trebuie să facă dovada că veniturile din activităţile agricole reprezintă cel puţin 50% din total venituri din exploatare.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.