Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Comunitatea dorohoiană se poate mândri cu un model unic de bune practici privind „Reabilitarea bazată pe Comunitate” dezvoltat de Fundaţia Star of Hope şi un model de bune practici în ce priveşte incluziunea copiilor cu nevoi speciale recunoscut la nivel național şi internațional dezvoltat în parteneriat cu Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi.
„Munca depusă de echipa Fundaţiei Star of Hope din Dorohoi, este ca o stea care străluceşte. Cu speranţa pentru copiii cu dizabilităţi şi familiile lor din Dorohoi şi din împrejurimi. Acum văd, după ani de zile, că pe faţa părinţilor se poate citi speranţa: SPERANŢA FACE DIFERENŢA!”, a declarat pentru Dorohoi News, Maine V. Olofsson, director programe Europa de Est, Fundaţia Star of Hope International.
Centrul de zi pentru copiii cu nevoi speciale Star of Hope a luat ființă în municipiul Dorohoi în anul 2003. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani și Primăria Dorohoi, care a oferit spațiul cu folosinţă gratuită pentru desfășurarea activităților, spaţiu care la acea vreme era într-o clădire părăsită, fără apă potabilă şi căldură.
Din anul 2006, Centrul de Reabilitare „Steaua Speranţei” funcţionează în cadrul Grădiniţei Nr.9 „Ştefan cel Mare şi Sfant” Dorohoi. Practic acesta a fost puntea de legătură majoră între copii şi comunitate. Faptul că intrau pe aceeaşi uşă cu alţi copii a fost pentru copii şi părinţi momentul când au simţit că au şi ei valoare şi sunt acceptaţi în comunitate.
„După zece ani de activitate, văzând rezultatele şi impactul muncii noastre în Dorohoi, mă bucur că am continuat acest proiect şi nu am renunţat în momentele grele. Centrul pentru copii cu dizabilităţi din Dorohoi în parteneriat cu Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” este un model de integrare a copiilor cu nevoi speciale, prevenirea segregării şi marginalizării acestora. Mulţumesc pentru sprijinul acordat de către Primăria Municipiului Dorohoi.”, a declarat pentru Dorohoi News, Aurora Vatamaniuc, preşedinte Fundaţia Star of Hope România.
Centrul de zi pentru copiii cu nevoi speciale „Steaua Speranței” Dorohoi a organizat joi, 5 decembrie 2013, Gala de recunoștinţă după zece ani de activitate. Alături de „Steaua Speranței” s-au aflat personalități precum Maine Viclund Olofsson, director programe Europa de Est de la Fundaţia Star of Hope Internaţional, Aurora Vatamaniuc, preşedinte Fundaţia Star of Hope România, senatorul Doina Elena Federovici, Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi, primari din zona Dorohoi cât și parteneri și colaboratori ai centrului.
În cadrul acestei Gale de recunoștință toți factorii importanți care au fost alături de „Steaua Speranței” Dorohoi și părinții și copiii din centru au fost premiați cu diplome de recunoștință și medalii în semn de prețuire. Totodată, Primăria municipiului Dorohoi a oferit tuturor copiilor prezenți la acest spectacol câte un pachețel cu dulciuri și fructe.
„A fost o bucurie pentru noi, să avem la acest eveniment oameni de valoare, senatorul Doina Federovici, care a declarat că va fi alături de noi, primari, inspectorate, directori și cadre didactice. În semn de preţuire şi recunoştinţă pentru activităţile desfăşurate, Primăria municipiului Dorohoi, a acordat o distincţie echipei Star of Hope. De asemenea am primit diplomă de excelenţă pentru implicare, dedicare şi dovadă de înalt profesionalism în implementarea modelului de reabilitare bazată pe comunitate a copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi în municipiul Dorohoi şi împrejurimile acestuia, din partea Star of Hope Internaţional. Fiecare persoană invitată a jucat un rol important de-a lungul celor 10 ani de activitate, drept pentru care mulţumesc tuturor.”, a declarat pentru Dorohoi News, Camelia Topală, coordonator Centrul Steaua Speranţei Dorohoi.
Beneficiarii centrului de la Dorohoi sunt 30 copii cu sindrom down, autism, paralizie cerebrala, microcefalee, întârziere mintală, epilepsie şi părinţii acestora. Prin derularea acestui proiect în Dorohoi au fost atraşi numeroşi specialişti internaţionali care au transferat competenţele lor specialiştilor români dar şi cadrelor didactice din grădiniţele şi şcolile dorohoiene. (Andrei B.)
Autor: DorohoiNews.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.