Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Proporția șomerilor tineri a crescut în toată Europa, ajungând la cote incredibile în Spania și Grecia unde unul din doi tineri nu are loc de muncă. Astfel, din acest punct de vedere, România se înscrie și ea în trendul general, însă există și niște explicații care țin de cultura muncii pe care o au tinerii.
„Niciun angajator serios nu se complică să încadreze tineri absolvenți, ci preferă persoane care au trecut deja prin două sau trei locuri de muncă. Și asta din două motive: tinerii au așteptări pecuniare uriașe, deși nu știu să facă nimic și, în al doilea rând, au tendința de a părăsi jobul foarte rapid”, comentează sociologul Alfred Bulai, conferențiar universitar doctor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative din București.
Potrivit universitarului, absolvenții sunt supuși unor dușuri reci atunci când ajung în zona privată. „Absolvenții vin dintr-un sistem unde au luat totul foarte lejer, vin și pleacă de la cursuri atunci când vor ei. Ori, nu poți să spui angajatorului, după două săptămâni de la angajare, eu vreau să plec la mare. Pentru că pleci definitiv”, explică universitarul.
Profesorul conchide că, pus în situația de a alege într un pensionar și un tânăr absolvent, patronul va alege mai degrabă pensionarul deoarece atunci când i se încredințează o sarcină acesta o și duce la bun sfârșit. În România, numărul șomerilor în primul trimestru din acest an a ajuns la 656.000 de persoane. Sursa: evz.ro
30.06.2014 la 12:26
Si din cauza pensionarilor s-a marit si virsta de pensionare, (vedeti ca mai poate munci?) in loc sa se bucure de pensie ei muncesc si i-a locurile celor tineri dornici de munca (celor care cu adevarat vor sa munceasca). E adevarat ca tinerii nu prea stiu sa munceasca dar daca angajatorii ar da o sansa si i-ar obliga (ceea ce e imposibil), poate s-ar schimba situatia, dar cind te duci la angajator si iti cere cel putin doi ani de experienta si nu ai unde sa-i faci pt ca aceeasi intrebare o pun toti angajatorii si nu te angajeaja nimeni, (deci nu te poti angaja). Daca angajatorii ar califica tinerii la locul de munca si le-ar face un contract viabil cel putin 5 ani de zile eu cred ca s-ar inbunatati situatia.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.