Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tabăra „Codrii de Aramă” Agafton găzduieşte, în perioada 04 – 08 august, tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Timp de o săptămână, 50 de elevi de gimnaziu din judeţul Botoşani vor învăţa de la pompieri, medici de pe ambulanţă şi voluntari de la Crucea Roşie cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic.
Tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă, organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Instituţia Prefectului Judeţul Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Societatea Naţională de „Cruce Roşie” – Filiala Botoşani, Palatul Copiilor Botoşani – Clubul Copiilor Dorohoi, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Botoşani, şi-a deschis porţile, astăzi.
La festivitatea de deschidere a celei de-a patra ediţii, alături de cei 50 de elevi, au participat: Costică Macaleţi - prefectul judeţului Botoşani, Cristian Achiţei - vicepreşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gabriel Hîrtie - inspectorul general adjunct al IŞJ Botoşani, dr. Mihai Muraru – directorul medical al SJA Botoşani, Marcel Dupu – directorul Palatului Copiilor Botoşani, Iulia Palade, administratorul taberei, precum şi colonelul Radu Anton, inspectorul şef al I.S.U. Botoşani.
Încă din prima zi, elevii au început pregătirea pentru a face faţă unor situaţii dificile, participând la mai multe concursuri interactive şi exerciţii de evacuare în caz de cutremur şi incendiu.
Marţi vor participa la exerciţii demonstrative şi activităţi interactive în domeniul prevenirii incendiilor, iar miercuri sunt planificate prezentări şi concursuri din domeniul protecţiei civile.
Pe 7 august, elevii vor învăţa cum să comunice la 112 o situaţie de urgenţă la care ar putea fi martori. La finalul taberei, participanţii vor fi evaluaţi cu ajutorul unui chestionar ce conţine 20 de întrebări din domeniul situaţiilor de urgenţă. Cele mai bune echipaje vor primi cupe, diplome şi medalii.
Elevii vor pleca din tabără pe 08 septembrie, în jurul prânzului, nu înainte de a desfăşura o serie de activităţi recreative.
O parte din costurile taberei sunt suportate de Consiliul Judeţean Botoşani.
Unic la nivel naţional, proiectul educaţional „Prezent şi Viitor în Siguranţă” se adresează elevilor din clasele V - VIII, care învaţă la şcolile din judeţul Botoşani.
Proiectul a debutat cu şcoala de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă „Prezent şi Viitor în Siguranţă”, care s-a desfăşurat în perioada 30 iunie – 15 iulie, în subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani din municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşele Săveni şi Ştefăneşti şi comuna Truşeşti.
La activităţile organizate în cadrul şcolii de vară au participat peste 300 de elevi.
50 dintre aceştia, care au obţinut cele mai bune rezultate în urma evaluării, participă la tabăra de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.