Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă, în această vară, ar putea fi despăgubiţi cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) Daniel Botănoiu, într-o întâlnire de lucru cu fermieri şi reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate din judeţul Neamţ.
„La nivel ministerului, monitorizăm cu foarte multă atenţie situaţia din teren. Pentru a putea veni în sprijinul fermierilor, Ministerul Agriculturii, prin direcţiile agricole judeţene, a solicitat de la primării date referitoare la situaţia culturilor şi suprafeţele afectate de secetă. După centralizarea şi analiza acestora, direcţiile agricole vor transmite raportul către minister. Ulterior, vom găsi cea mai bună soluţie pentru a veni în sprijinul fermierilor afectaţi de secetă, cel mai probabil printr-o schemă de ajutor de stat”, a precizat oficialul.
Totodată, Botănoiu le-a prezentat producătorilor agricoli oportunităţile de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 - 2020, în vederea refacerii infrastructurii secundare de irigaţii.
„Prin Sub-măsura 4.3 - Sprijin pentru investiţii în infrastructură legate de dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea sectoarelor agricol şi forestier - Componenta irigaţii, din noul PNDR, se pot accesa, numai anul acesta, 218 milioane de euro pentru proiecte care vizează refacerea infrastructurii secundare de irigaţii. Pentru întreaga perioadă de programare, bugetul alocat pentru asemenea investiţii se ridică la peste 435,2 milioane de euro”, a spus secretarul de stat în MADR.
Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, printre subiectele ridicate de fermierii prezenţi la discuţii s-au aflat şi efectele eliminării cotelor de lapte la nivel european, amenajamentele pastorale, posibilităţile de stimulare a investiţiilor în sectorul zootehnic şi în zona montană, precum şi efectele aplicării Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol.
„Această lege a fost gândită pentru protejarea producătorului adevărat, adică agricultorul care deţine teren sau animale şi face producţie. Principalul efect al legii este scoaterea intermediarilor din relaţia producător-consumator final, astfel încât micul producător să îşi poată valorifica marfa, să obţină profit”, le-a explicat secretarul de stat agricultorilor nemţeni.
La întâlnirea de lucru organizată în judeţul Neamţ, alături de oficialul MADR, au fost prezenţi reprezentanţi ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie 'Prof. Dr. G.K. Constantinescu', Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului Neamţ, împreună cu peste 200 de producători din sectorul vegetal şi zootehnic. Sursa: capital.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.