Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Statul ar putea construi cămine de bătrâni la fiecare 20.000 de locuitori, dacă proiectul de lege ce va fi depus în Parlament va primi avizul comisiei de specialitate și va fi votat de parlamentari.
În România foarte mulți dintre bunicii noștri nu au o bătrânețe tocmai fericită, nu numai din pricina veniturilor destul de mici, ci și din cauza faptului că unii sunt uitați de copii sau nepoții lor. Astfel, aceștia fiind nevoiți să trăiască pe unde apucă, dacă nu își permit să își ducă zilele într-un loc civilizat, cum ar fi un cămin pentru persoane vârstnice.
Pentru a le face cât de cât mai ușoară bătrânețea seniorilor noștri, în Parlament se va depune o inițiativă legislativă prin care în fiecare localitate, la 20.000 de locuitori să se construiască de către autoritățile statului un cămin de bătrâni.
„Din păcate, o mare parte dintre seniorii noștri traiesc în condiții grele, de cele mai multe ori fiind uitați chiar și de propriile familii. Am fost educată în spiritul respectului față de cei bătrâni, de aceea cred că ar trebui să încercăm să le asigurăm un trai decent și să le facem mai ușoară povara bătrâneții. Este ceva ce, inevitabil, ne va ajunge pe toți din urmă”, spune deputatul liberal Marea Grecea, care a inițiat proiectul legislativ.
Avem mulți vârstnici, dar puține cămine de bătrâni
Conform datelor Institutului Național de Statistică (INS), în România există 3,4 milioane de vârstnici. Statul are în prezent doar 105 cămine de batrâni, cu liste de asteptare de mii de bătrâni (cereri de instituționalizare), cazuri sociale sau persoane care nu au aparținător, iar primăria nu le asigură servicii de îngrijire la domiciliu. Primăriile sunt obligate să ofere servicii sociale acestei categorii de persoane vulnerabile și dependente, dar acest lucru este, din păcate, mai curând o excepție în România.
Este foarte costisitor pentru primării să rezolve cazurile sociale în situația în care nu sunt suficiente locuri în căminele de stat. Trebuie să apeleze la căminele private și să susțină costurile serviciilor parțial sau în totalitate, pentru cazurile sociale deosebite. sursa: libertatea.ro
11.01.2017 la 15:48
in singapore daca nu ai grija de parintii tai te pun in anchisoare.pe cand aceasta lege in frumoasa MOLDOVA?
14.11.2016 la 16:13
La privati dau peste 1500 lei ..DE UNDE ..la pensii de 400..lei maxim 1000 ..
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.