Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pe data de 5 decembrie, sunt celebrate strădaniile voluntarilor care susțin contribuția pe plan local, puterea colectivității și disponibilitatea de a ajuta. Se mizează pe faptul ca oamenii nu au uitat ce înseamnă compasiunea, că inițiativa, cooperarea, bunăvoința de a colabora sunt valori contemporane, care înlătură multe bariere în societate. În această zi sunt onoraţi toţi cei care s-au implicat în acţiuni voluntare în comunitate, la nivel naţional sau global, şi au adus schimbări pentru o mai bună guvernare, pentru coeziunea socială şi dezvoltare.
Ziua Internaţională a Voluntarilor oferă voluntarilor şi organizaţiilor ocazia de serba munca în câstigul celorlalţi, de a împărtăşi valorile volunariatului şi de a le promova în cadrul comunităţilor, a organizaţiilor neguvernamentale, a agenţiilor ONU, sau a autorităţilor guvernamentale.
Organizaţia Naţiunilor Unite, prin Rezoluţia Adunării Generale nr. 40/212 din 17 decembrie 1985, a invitat guvernele din întreaga lume să marcheze anual, această zi pentru dezvoltare economică şi socială. Totodată, le-a cerut să ia măsuri pentru a spori gradul de conştientizare cu privire la seminificația contribuţiei serviciului de voluntariat, stimulând astfel cât mai mulţi oameni din toate domeniile să-şi asigure serviciile în calitate de voluntari, atât local şi naţional, cât şi internaţional.
Împuternicit să promoveze acţiunile organizate cu prilejul Zilei internaţionale a voluntarilor la nivel mondial, Programul Naţiunilor Unite pentru Voluntariat (UNV) a fost înfiinţat în 1970. Pe lângă faptul că reuşeşte să mobilizeze mii de voluntari în fiecare în an, în întreaga lume, UNV contribuie la menţinerea păcii şi dezvoltării susţinând recunoaşterea voluntarilor şi a integrării voluntariatului în programele de dezvoltare.
S-au înregistrat aproximativ un miliard de voluntari, care îşi rezervă timpul, aptitudinile şi pasiunea pentru a face lumea un loc mai bun. Adesea sunt primii care acţionează în momentele de criză. Ei creează legături sociale şi dau glas grupurilor marginalizate şi vulnerabile, contribuind la construcţia de comunităţi rezistente, ajutând oamenii să facă faţă dezastrelor naturale, instabilităţii politice, şocurilor economice şi a altor presiuni.
Obiectivul îl constituie includerea comunității într-o îndeletnicire nobilă de a fi mai buni. De notat că apelul este lansat oricui, indiferent de vârstă, sex, îndeleticire. Implicarea ține de voință, nicidecum de alt criteriu. Se propune drept valoare satisfacția unei persoane că poate fi sprijinul cuiva absolut dezorientat, fără a aștepta vreo răsplată.
Așadar, suntem invitaţi să ne implicăm benevol în activităţi care pot aduce schimbări benefice pentru comunitatea din care facem parte, căci „Noi, oamenii avem puterea de a schimba lumea!”. (Petruța C.)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.