Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Veriga lipsă a legislației europene privind dreptul pasagerilor a fost votată la Strasbourg marți, 15 februarie, prin adoptarea unor reglementări care prevăd drepturi consolidate pentru pasagerii care călătoresc cu autobuzul sau autocarul.
După doi ani de negocieri dificile, Parlamentul European și statele membre au ajuns la un acord cu privire la un regulament care va acoperi toate serviciile normale, naționale sau transfrontaliere pe distanțe lungi (250 de kilometri sau mai mult), începând din primăvara anului 2013.
Compensații
Pentru acest tip de servicii, noua legislație prevede compensații de până la 50% din prețul biletului, în plus față de rambursarea integrală a tichetului, dacă un operator anulează o călătorie și nu poate astfel să își onoreze contractul de transport. Această regulă se aplică și în cazul unei întârzieri mai mari de două ore, dacă operatorul nu poate oferi pasagerilor nici o redirecționare sau un alt mijloc de transport pentru continuarea călătoriei. Călătorii care, în urma unei anulări sau a unei întârzieri mai lungi de două ore, doresc să renunțe la călătorie, au dreptul la o rambursare integrală a prețului biletului călătoriei.
În cazul unei întârzieri mai mari de 90 de minute, pasagerii au dreptul la gustări, mese sau băuturi răcoritoare. Dacă o călătorie este întreruptă sau are loc un accident care presupune cazarea peste noapte, operatorii sunt obligați să ofere călătorilor cazare la hotel în valoare de până la 80 EUR pe noapte. Totuși, operatorii nu sunt obligați să ofere aceste facilități în cazul unor catastrofe naturale sau a unor condiții meteorologice foarte dificile care pun în pericol securitatea transportului.
În cazul pierderii sau deteriorării bagajelor, operatorii vor trebui să prevadă o rambursare de minimum 1 200 EUR, precum și rambursarea unei sume de până la 220 000 EUR (sau mai mult, dacă este prevăzut în legislația națională), în caz de deces sau vătămare în urma unui accident.
"Acest acord este important pentru sectoarele transporturilor și turismului, reflectând un echilibru strategic" a declarat Antonio Cancian (PPE, IT) "deoarece protejează IMM-urile dar aduce facilități și persoanelor cu mobilitate redusă".
Regulamentul a fost adoptat cu 504 de voturi pentru, 63 împotrivă și 89 de abțineri. (DorohoiNews.ro)
Autor: DorohoiNews.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.