Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Persoanele care nu îşi plătesc taxele şi impozitele locale, deţin cristaluri, metale preţioase sau porţelanuri valoroase vor rămâne fără ajutorul social acordat de stat, conform noilor norme aprobate de Guvern.
Autorităţile au stabilit o nouă listă de bunuri pentru beneficiarii de ajutor social care vor pierde banii primiţi de la stat dacă deţin chiar şi numai unul dintre obiectele menţionate. "Noile reguli vor intra în vigoare imediat după publicarea în Monitorul Oficial, adică peste una-două zile. Până la 31 martie, se vor face verificări, de care se vor ocupa asistenţii sociali de la primării şi Inspecţia Socială", a declarat Ioana Şanta, purtător de cuvânt la Ministerul Muncii.
Bunuri "interzise"
Beneficiarii de ajutoare sociale nu au dreptul să deţină şi alte clădiri sau spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, cum ar fi case de vacanţă, piscine, saune etc. De asemenea, le sunt interzise motocicletele, motoretele, scuterele şi autoturismele cu o vechime mai mică de 10 ani, cu excepţia celor destinate persoanelor cu handicap sau cele folosite în zonele greu accesibile.
Nici remorcile, rulotele sau microbuzele nu sunt permise, alături de şalupe, bărci cu motor, scutere de apă, iahturi, cu excepţia bărcilor pentru cei care locuiesc în Delta Dunării. Tractoarele, combinele, presele de ulei, morile de cereale, utilajele de prelucrat lemnul sunt şi ele pe lista neagră.
Fără bani vor rămâne şi cei care deţin obiecte de artă, bijuterii şi metale preţioase de peste 100 de grame, obiecte din cristal şi porţelan, blănuri de mare valoare şi obiecte de colecţie. Pe lista bunurilor interzise mai sunt cuprinse: camere video, amplificatoare audio, copiatoare şi depozite bancare de peste 3.000 de lei.
Terenurile cu o suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi în intravilan şi 2.000 de metri pătraţi în zona rurală sunt şi ele incluse pe listă, la fel ca şi suprafeţele exploatabile de 1,5 - 2 hectare în zona colinară, de şes sau de munte. Animalele din gospodării vor fi şi ele luate inventariate. Cei care au mai mult de două bovine, o cabalină, trei porcine, cinci ovine/caprine, cinci familii de albine, 10 iepuri de casă, 25 păsări vor pierde dreptul la ajutor social.
Noi condiţii
Beneficiarii de ajutor social sunt obligaţi să-şi plătească impozitele locale, adică cele pe imobile, terenuri şi autovehicule. Cei care primesc venitul minim garantat şi care vor ieşi din plată pentru că nu şi-au plătit impozitele nu mai pot fi obligaţi să muncească în folosul comunităţii.
Tinerii în vârstă de până la 18 ani care termină cele zece clase obligatorii de învăţământ vor fi luaţi în calcul la stabilirea venitului mediu net lunar al familiei, ca membri ai familiei.
Primăriile vor verifica în fiecare an, până la sfârşitul lunii ianuarie, dacă persoanele care încasează venitul minim garantat şi-au plătit taxele locale, în caz contrar aceste drepturi sociale urmând să fie suspendate din februarie, pe cinci luni.
În situaţia în care, după acest termen, nu a fost îndeplinită obligaţia de plată, dreptul la ajutorul social încetează prin dispoziţia primarului ori, după caz, prin decizie a directorului executiv al agenţiei teritoriale. Sursa: romanialibera.ro
03.02.2012 la 09:58
Am ajuns o tara de asistati social!Mai nou au gasit motive sa elimine si asistenta sociala,ca sa profite tot aia ghiftuiti.Doamne cum ii mai rabzi?
01.02.2012 la 10:30
Pe timpul lui Ceausescu se platea impozit numai pe cladiri iar ajutor social nu exista (decat pentru cei handicapati),in rest toata lumea avea un loc de munca stabil inca de la 18 ani....!!! Ca era mai multa severitate si ordine....deh...cetateanul corect si cinstit era protejat....ACUM ...!!???
01.02.2012 la 09:14
E ca pe timpul lui :Iliescu,Constantinescu si Basescu !Noua clasa politica,a adus tara in pragul falimentului,vanzando pe bucati !In urma acestei actiuni,clasa politica a profitat si cei multi au saracit !Pana cand vom sta pasivi?Ne trebuie un model chinezesc !Ce-au patit grecii,daca au iesit in strada ?Au ramas cu drepturile castigate !La noi......!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.