Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Retete culinare:

Socata

Ingrediente: 10 flori mari de soc (cam cât palma), 10 litri de apă, 3 lămâi, 1 kg de zahar (daca vreti mai dulce puteti pune chiar si 1,25 kg) si 10 boabe de orez, pentru fermentaţie. Mod de preparare: ...

04.06.2011
Salată de pui cu sos de lapte bătut

Ingrediente: 500 g piept de pui, 200 g paste farfalle, 2 dovlecei, 1 morcov, 3 rosii, 3 linguri ulei, opţional 50 g seminte de dovleac (decojite), busuioc, sare şi piper, după gust, 200 ml lapte batut sau iaurt, ...

02.06.2011
Dovlecei cu smantana

Ingrediente: 2 dovlecei, 1 cutie de smantana, 1/2 pachet de unt, 1 legatura marar, sare Preparare: Dovleceii se spala, se curata, se taie cuburi nu prea mari, dupa care se calesc in unt topit. Se sareaza si se ...

01.06.2011
Salată libaneză cu couscous şi pătrunjel

Ingrediente: 175 g couscous, 4 rosii. 4 cepe verzi, 4 linguri de pătrunjel, sare piper dupa gust, 3 linguri de ulei de masline, 3 linguri de suc de lamâie Mod de preparare: Couscousul se pune la înmuiat ...

26.05.2011
Rulada cu Ciuperci la Cuptor

Indrediente: 8 oua, 10 cepe, 2 cutii de ciuperci la conserva, 2 legaturi de marar, 8 linguri scuturate de faina, 1 lingurita de piper, un praf de sare, 50 g ulei. Mod de preparare: Se taie ciupercile felii subtiri ...

25.05.2011
Musaca de macaroane cu ciuperci

Ingrediente: 500 grame macaroane, 2  linguri ulei de masline, 200 grame mazare, 2 morcovi, 500 grame ciuperci, 1 ceapa, usturoi, 300 grame rosii, sare, piper, 150 grame margarina, 10 linguri ...

23.05.2011
Salată de primăvară cu ardei

Ingrediente: 4  bucati ardei gras, 1 salata verde, 2 castraveti, 3  linguri ulei de masline, 1  legatura patrunjel, 10 grame leustean, otet, sare si piper. Mod de preparare: Se spala si se ...

22.05.2011
Mancare rapida

O reteta modificata dupa ce am avut prin frigider. Se face rapid si se serveste alaturi de o salata verde Ingrediente: 6 oua, 3 cartofi, 200g branza, 3 fire de ceapa verde, 1 catel de usturoi tocat, 150g sunca, ...

18.05.2011
Mazare cu ficatei

Ingrediente: 500gr ficatei de pasare, mazare fiarta 500gr, 2 cepe mari, o lingura bulion, putin ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust. Mod de preparare: Se prajesc ficatei in putin ulei pana se rumenesc ...

16.05.2011
Prajitura insiropata

Ingrediente: 9 oua, 21 linguri de zahar, 21 linguri ulei, 21 linguri faina, 1 praf de copt Sirop: 25 linguri apa, 14 linguri zahar, 1 pachet unt, 3-4 linguri cacao Mod de preparare: Se bat albusurile cu zahar,se ...

14.05.2011
Cartofi taranesti

Ingrediente: o ceapa mare, 5 cartofi, 2 oua, 100gr smantana, kaizer afumat, cascaval, unt, piper, sare Mod de preparare: Cartofii se taie rondele cam de un deget si se pun la fiert in apa cu putina sare. ...

13.05.2011
Crema de cafea cu unt

Ingrediente: 6 galbenusuri;  100 g zahar;  6 linguri cu esenta de cafea neagra;  200 g unt. Mod de preparare: * Galbenusurile se amesteca bine cu zahar, se adauga esenta de cafea si se pune ...

12.05.2011
Prajitura de ciocolata rece

Ingrediente: 1 crema de ciocolata  care vine într-o cutie (contine pulbere si este pregatita în conformitate cu instructiunile 2 cesti (16 uncii) de lapte 100 de grame de ciocolata 150 de grame ...

08.05.2011
Prajitura cu fulgi de ciocolata

Ingrediente: 7 oua, 1 pahar (mediu) zahar, o jumatate de lamaie, 1 pahar (mediu) de ulei, 250 gr faina, 200 gr ciocolata de menaj, 1 plic de praf de copt. Mod de preparare: Amesteci galbenusurile cu zeama de ...

07.05.2011
Briose cu gem

Ingrediente 2 oua 7 linguri ulei 200 g iaurt / lapte batut / sana 350 g faina 2 lingurite praf de copt 80 g zahar virf de cutit sare 12 lingurite gem Mod de preparare Se amesteca ouale, uleiul ...

05.05.2011
Cotlet de porc cu sos de iaurt

Ingrediente 4 cotlete de porc 200 ml iaurt un castravete frunze de marar 2 catei de usturoi o crenguta rozmarin are si piper dupa gust Mod de preparare Cotletele se spala, se condimenteaza si se ...

04.05.2011
Ineluşe cu brânză

Ingrediente: 500 g brânză de vaci, 150 g zahăr, un praf de sare, trei pliculeţe de zahăr vanilat, două linguriţe de bicarbonat de sodiu (stinse cu zeama de la un sfert de lămâie), două ouă, ...

30.04.2011
Cartofi noi cu sos de verdeata

Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g branza proaspata de vaci 100 ml smantana sare si piper negru proaspat macinat 2 linguri de verdeata proaspata Mod de preparare: Spala 1 kg cartofi si fierbe-i ...

26.04.2011
Cum sa avem o masa sanatoasa de Paste

Cine a spus ca de Paste nu ne putem rasfata din plin cu bunatatile traditionale, fara a avea probleme digestive? Secretul consta in faptul ca trebuie sa acordam o atentie sporita alimentatiei in zilele de Sarbatoare, ...

23.04.2011
Pască din aluat fraged

Ingrediente zahăr 200g stafide înmuiate în rom 100g ouă 8 cremă mascarpone 300g brânză dulce de vaci 500g griş 4 linguri sare un praf zahar pudră 200g gălbenuşuri 2 margarină ...

22.04.2011
Rulada de miel

Ingrediente vin alb sec 1 pahar costiţă afumată 200 gr morcov 1 bucata ceapă 1 bucata boia de ardei dulce 1 lingurita piper sare unt 100 gr carne de miel 1 1/2 kg cimbru 2 lingurite ţelină ...

20.04.2011
Placinta din Branza de Vaci

Ingrediente: branza de vaci 450g, faina 350g, zahar 150g, unt 150g, 100ml lapte, bicarbonate, sare si otet, stafide, coaja de lamaie, zahar vanilat, doua oua. Mod de preparare: Se bate untul margarina impreuna ...

16.04.2011
Drob de legume

Ingrediente: 4 cepe, 200 g orez, 1 radacina telina, 2 cartofi, 2 morcovi, sare, piper, 150 g masline negre, 5 linguri pesmet, condiment Delikat, 2 legaturi patrunjel, 1 legatura marar, putina margarina, 2 linguri ...

11.04.2011
Conopida prajita cu sos de patrunjel (de post)

Aceasta reteta poate fi gustare sau aperitiv. Asigura 1/5 din necesarul zilnic; este o sursa buna de vitamina C si acid folic. Ingrediente: o conopida mare, desfacuta in buchetele, ulei de floarea-soarelui, pentru ...

10.04.2011
Salam de biscuiti de post

Pentru ca simtim nevoia sa mancam si ceva dulce, m-am gandit sa impartasesc cu dumneavoastra urmatoarea reteta, care se face destul de repede si nu este chiar atat de costisitoare. Pentru preparare avem nevoie ...

08.04.2011
Ciuperci cu masline (de post)

Ingrediente: 1 kg ciuperci, 400g masline, 3 cepe, 400 ml suc de rosii sau 500 g de rosii, 100 ml vin alb, 200 ml ulei, patrunjel, piper, 1 foaie de dafin, 1/2 lamaie mare, fara coaja. Mod de preparare: Ciupercile ...

07.04.2011
Chiftele din fasole

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata, 1 chifla muiata in apa, faina sau pesmet, ulei, sare, patrunjel tocat, pastarnac, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, piper. Mod de preparare: Fasolea se lasa din ajun ...

05.04.2011
Ghiveci calugaresc

Ingrediente: 5-6 cartofi, 3 morcovi, 3 ardei grasi, 1 dovlecel, 1 conopida, 1 varza mica, 300 g fasole verde, 1 telina mica, 100 ml bulion, 3 cepe, 4 rosii, 1 pahar ulei, 3 legaturi ...

04.04.2011
Supa crema de conopida (de post)

Ingrediente: o conopida potrivita; 1 radacina de patrunjel; 1 morcov, 1 ceapa, 3 cartofi; 1 legatura de patrunjel sau de marar; jumatate de lingurita de chimen; sare si piper; 1 ardei gras; 4 linguri de ulei; 2 ...

03.04.2011
Urzici cu hrean

Ingrediente: 1kg urzici, 1 ceapa, 2 linguri faina, 1 radacina hrean, 1 legatura marar, ulei, sare, piper. Mod de preparare: Dupa ce urzicile au fost curatate si spalate in mai multe ape, sunt puse la fiert. Se ...

02.04.2011
Cornulete fragede cu halva sau rahat

Ingrediente: - 1 pachet margarina; - 5 linguri cu apa; - 1 lingura cu otet; - putina sare; - faina cat cuprinde. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti egale. Fiecare ...

01.04.2011
Spaghete cu sos de usturoi

Ingrediente: 500 g spaghete, 4 capatani de usturoi, 4 linguri ulei masline, mustar, 1 lamaie, piper negru, 2 dovlecei, 300 g ciuperci, suc de rosii. Mod de preparare: Se curata usturoiul, se toaca marunt si se ...

31.03.2011
Pizza de post

Ingrediente: Blatul: o cană făină de grâu, 50 ml apă, 3 linguri ulei Maiaua: un plic de drojdie, o lingură făină, o linguriţă zahăr, o lingură apă, sare, piper Ingrediente topping: 200 g ciuperci, ...

28.03.2011
Peste file cu rosii

Ingrediente: 500 g rosii, sare, piper, 1 lingura patrunjel verde tocat, 3 linguri ulei de masline, 1 capatana usturoi, 500 g file de peste. Mod de preparare: Spalam rosiile, le taiem felii si le aseazam intr-o ...

25.03.2011
Barcute de cartofi copti (de post)

Ingrediente: 4 cartofi medii, ciuperci, o ceapa medie, 2 catei de usturoi, o crenguta de rozmarin (daca va place aroma), cascaval de post (50-100 gr), sare, piper - dupa gust     Preparare: Cartofii ...

22.03.2011
Cornulete fragede cu halva sau rahat (de post)

Ingrediente: - 1 pachet margarina; - 5 linguri cu apa; - 1 lingura cu otet; - putina sare; - faina cat cuprinde. Mod de preparare: Se face un aluat de consistenta potrivita. Se imparte in 10 parti ...

21.03.2011
Negresă de post

Ingrediente: 400 g gem, 1 cana de zahar, 10 linguri ulei, 3 linguri cacao, margarina, 1/2 cana apa, bicarbonat dizolvat in otet, 1 cana faina, sare. Mod de preparare: Se amesteca gemul cu 1 cana de zahar si se ...

20.03.2011
Pifteluțe de cartofi

Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii, 4 linguri verdeata proaspat toccata (usturoi verde, patrunjel, hasmatuchi, cimbru, busuioc, rozmarin), un varf de cutit de nucsoara pisata, sare, piper negru proaspat macinat, ...

19.03.2011
Salata de fasole

Ingrediente: 200 g fasole fiarta, o ceapa, un gogosar in otet, 1 castravete proaspat, 100 g masline, o lingura mustar, 2 linguri maioneza de post, sare, piper, 2 linguri ulei. Mod de preparare: Fasolea fiarta ...

18.03.2011
Orez cu cruditati

Ingrediente: 1 cana orez , 2 rosii, un ardei mare, masline verzi. Mod de preparare: Se fierbe orezul in 4 cani de apa. Separat se spala bine si se taie bucatele marunte rosiile si ardeiul. Maslinele se curata ...

16.03.2011
Ciuperci cu mazare – de post

Ingrediente: 1 cutie cu ciuperci 2-3 cepe 1 cutie de mazare 2-3 linguri bulion 2-3 linguri ulei vegeta, sare, boabe de piper 1-2 foi de dafin, 1 legatura verdeata Mod de preparare: Cureti cepele, le ...

15.03.2011
Pilaf cu ciuperci - reteta de post

Ingrediente: 1 cana orez, 3 cani de apa, 300 g ciuperci, 1 ceapa, 3 linguri ulei, 1 lingura vegeta, sare. Mod de preparare: Curatam si spalam bine ciupercile, calim putin ceapa taiata marunt, adaugam ciupercile, ...

14.03.2011
Cartofi aurii crocanti

Ingrediente: cartofi sare faina de malai (porumb) putin ulei Mod de preparare:  Cartofii se curata, se taie in lung in 4 sau 8 se sareaza si se dau prin faina de malai. Se aseaza intr-o tava unsa cu ...

13.03.2011
Prajitura cu nuci, scortisoara si cacao

Ingredinte: pentru aluat: 100g unt 100g zahar 2  oua 210g faina 1 lingurita rasa praf de copt 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu putina sare esenta de vanilie 200ml iaurt pentru umplutura: 50g ...

11.03.2011
Crochete de cascaval

Ingrediente: 400 g cascaval  3 oua   200 g faina  150 ml lapte  250 g pesmet  50 g unt  2 g piper  15 g sare Mod de preparare: Se rade cascavalul. Intr-o cratita se pun ...

06.03.2011

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ecomed Dorohoi

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Nu s-a gasit nici o inregistrare.

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro